UFC

Paddy Pimblett o ozljedi: ‘Bit ću sretan ako ću se moći boriti do kraja ove godine‘

 Paddy Pimblett 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Paddy je rekao da je ozljeda ozbiljnija nego što se mislilo, tako da je pitanje kada će dobiti zeleno svjetlo za povratak

Paddy Pimblett se već neko vrijeme bori s ozljedama, točnije od dvanaestog mjeseca prošle godine i UFC 282 priredbe. Svi se vjerojatno sjećate njegove borbe protiv Jareda Gordona i kontroverzne pobjede sudačkom odlukom, a u tom meču je doživio i ozljedu gležnja koja nije riješena ni do danas.

Nedavno je Pimblett završio i na operaciji, ali izgleda da se oporavlja dosta sporije nego što je očekivao. Najavljivao je već meč sredinom ljeta, zatim nekad na jesen, a sada je rekao da će biti sretan ukoliko se uopće bude mogao boriti do kraja ove godine:

‘‘Nedavno sam imao operaciju nakon svoje zadnje borbe. Povrijedio sam nogu u prvoj rundi, odnosno u prve dvije minute meča. Bacio sam udarac nogom i zaboljelo me. Osjetio sam to, ali sam nastavio do kraja borbe‘‘, rekao je Paddy za Sky Sports.

‘‘Kad se borba završila, otišao sam u ambulantu i rekao im da me ta noga boli. Nisam ju mogao pregledati kako treba sve dok se nisam vratio kući. Onda se oteklina smanjila, tako da nisam znao što će biti s operacijom. No bilo je puno gore nego što smo mislili. Trebao sam operaciju i unutarnjih i vanjskih ligamenata, rekonstrukciju. Bit ću sretan ako se budem mogao boriti ove godine‘‘, dodao je.

Paddyjeva popularnost je naglo skočila nakon što je svojim likom i djelom donio neku svježinu u UFC, no mržnju fanova je na sebe navukao ponašanjem nakon borbe protiv Gordona. Tada je rekao kako borba uopće nije bila bliska i da je čisto pobijedio, što jednostavno nije istina. Kada će se vratiti, očito ne zna ni on, ali bilo bi zanimljivo gledati revanš protiv Gordona.

Linker
20. rujan 2024 10:21