UFC

Otkazivanjima nema kraja: Shara Magomedov ostao bez protivnika za ovotjedni event, ekspresno pronađena zamjena

Sharabutdin Magomedov

 Instagram (shara Bullet)
UFC-ovi čelnici naišli su na brojne probleme tijekom organizacije priredbe u Saudijskoj Arabiji

Nevjerojatne nedaće zadesile su UFC i njihovu debitantsku priredbu na teritoriju Saudijske Arabije. Ovotjedni UFC on ABC prvotno je ostao bez glavne borbe večeri, nakon što je Khamzat Chimaev otkazao borbu protiv Roberta Whittakera. Srećom, Ikram Aliskerov pristao je uskočiti i spasiti ‘‘main event‘‘.

Jučer smo vam pisali o novim otkazivanjima. Dva meča doživjela su promjenu protivnika, dok je borba između Denisa Tiuliulina i Sedriquesa Dumasa otkazana zbog Dumasovih problema s vizom.

Montel Jackson prema početnom planu trebao se boriti protiv Saida Nurmagomedova, ali Said je iz nerazjašnjenih razloga morao otkazati meč. Uskočio je Farid Basharat, ali Farid se naknadno ozlijedio i taj meč također je otkazan.

Melsika Baghdasaryana zamijenio je Felipe Lima i on će biti taj koji će se obračunati s Muhammadom Naimovim. Ozljeda ramena udaljila je Baghdasaryana iz ovog meča.

Otkazivanjima i promjenama tu nije došao kraj. Dana White sinoć je otkrio kako su bili primorani na još jednu promjenu. Sharabutdin Magomedov, fanovima poznat kao ‘‘Shara Bullet‘‘ ili Shara Magomedov, imao je zakazan meč s vrlo iskusnim Joiltonom Lutterbachom. Međutim, Lutterbach je bio pozitivan na dopinškom testiranju i zabranjen mu je nastup. Umjesto Lutterbacha uskočit će Antonio Trocoli, Brazilac kojem će ovo biti debi u UFC-u.

Trocoli (12-3-0) se proteklog vikenda trebao boriti u UFC-ovom Apexu, a Ikram Aliskerov bio je određen za njegovog protivnika. Kako je Aliskerov uskočio protiv Whittakera, tako je Trocoli ostao bez svog nastupa, ali brzo mu se ukazala prilika da uskoči kao zamjena.

Zanimljiv je podatak kako je Trocoli još krajem 2022. godine imao ugovoren debi u UFC-u, ali ipak je otkazao borbu protiv Ovincea St. Preuxa. Ranije ove godine Trocoli je otkazao meč protiv Oumara Syja, a zatim je ostao i bez borbe protiv Aliskerova. Dva dana udaljeni smo od priredbe u Saudijskoj Arabiji i Trocoli bi napokon trebao odraditi taj debi koji toliko dugo čeka.

Dodat ćemo kako se Shara Magomedov prvotno trebao boriti protiv Ihora Potierie, ali nakon što je Potieria uskočio na UFC 301 u meč protiv Michela Pereire, Lutterbach je dodijeljen Magomedovu kao sljedeći protivnik. Nadamo se da je ovdje kraj nenadanim otkazivanjima mečeva, posebno kad je u pitanju nadolazeći UFC on ABC 6 event.

Linker
11. rujan 2024 22:08