UFC

Jones uzvratio Miočiću kojeg je nazvao ‘old timerom‘: ‘Uvjeravaš samog sebe da te se bojim‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jon Jones nekoliko je tjedana bio poprilično tih, a njegov meč s Miočićem pomaknut je za kasnu jesen

Nadali smo se da ćemo već u sedmom mjesecu gledati obračun između Jona Jonesa i Stipe Miočića, ali kako je vrijeme odmicalo, UFC je sve više mečeva potvrđivao za UFC 290 event koji se održava u sedmom mjesecu, a službene potvrde meča između Jonesa i Miočića jednostavno nije bilo.

Mnoge je to navelo na sumnju da taj meč ipak nećemo gledati tako brzo, a Marc Raimondi s ESPN-a to nam je i potvrdio prošli tjedan putem Twittera. Nedugo poslije došla je i potvrda Dane Whitea, a prema trenutnom UFC-ovom planu, Jones i Miočić trebali bi se boriti u 11. mjesecu ove godine.

Tada se već tradicionalno održava UFC-ov event u New Yorku, točnije u kultnom Madison Square Gardenu. Jones se također želi boriti u Madison Square Gardenu, a jučer je dao naslutiti da bi to mogao biti i njegov oproštajni meč.

‘‘Koliko bi kul bilo da svoju oproštajnu borbu odradim dominirajući protiv najvećeg teškaša svih vremena, u svojoj rodnoj saveznoj državi, unutar Madison Square Gardena?‘‘, napisao je Jones putem Twittera, a tu je bilo jasno da nas meč čeka tek u 11. mjesecu (nadamo se).

Još nekoliko dana uoči tog Jonesovog ‘‘tvita‘‘, Dana White je gostovao kod Pata MacAfeeja u podcastu i otkrio je kako mu se Jones ne javlja sve od trećeg mjeseca i meča protiv Ciryla Ganea.

‘‘Ponovno je nestao. Vratio se, odradio je posao i nestao je.‘‘, objašnjavao je White. Ubrzo se oglasio i Stipe Miočić kojeg je Jones ranije prozivao da komplicira situacija i da pokušava izbjeći međusobni obračun.

‘‘Čudno...jer prošli mjesec si tvrdio da sam ja taj koji bježi.‘‘, napisao je Miočić putem Twittera i pritom je označio Jonesa u svojoj objavi.

U cijeloj ovoj zavrzlami, uvrijeđenim se našao i Jon Jones koji je odgovorio na Miočićevu teoriju da se uplašio. ‘‘Bones‘‘ je uzvratio podbadajući 40-godišnjeg Miočića za njegove godine.

‘‘Pritajim se na nekoliko tjedana, a ti uvjeriš samog sebe da te se bojim. Ha, uvjeri sie u što god želiš ‘old timeru‘‘‘., poručio je Jones.

Ono čemu se svi nadamo jest da se ova situacija ne pretvori u svojevrsnu ‘‘sapunicu‘‘ gdje ćemo mjesecima čekati meč, borci će se prepucavati, White će najavljivati da ‘‘rade na tome‘‘, a ništa konkretno se ne događa. Borba je već doživjela značajan pomak termina, a nadajmo se da je to posljednja promjena i da Miočić i Jonesa gledamo u kavezu tijekom 11. mjeseca.

Linker
20. rujan 2024 15:39