UFC

Javio se i ‘Reem‘, službeno obznanio kako je njegov posljednji pohod završio

Alistair Overeem
 screenshot (YouTube, UFC)
Kraj posljednjeg pohoda Alistaira Overeema na UFC titulu mogao bi značiti i kraj njegove karijere

Nakon što je službeno prestao biti članom UFC-ovog rostera i to nakon gotovo deset godina u promociji, Alistair Overeem odlučio je obratiti se javnosti putem Instagrama, u jednom vrlo staloženom tonu iz kojeg bi se dalo zaključiti kako mu je možda i laknulo.

"Posljednji pohod došao je do kraja, ali kakva je to utrka bila. Pogledam unazad na svojih deset godina u UFC-u, bilo je to jedno života vrijedno iskustvo. Veliko hvala cijelom UFC-ovom osoblju, fanovima i svim borcima koji su mi se našli na putu. Nisam mogao poželjeti bolji put svoje karijere. Posebno hvala Dani Whiteu i Lorenzu Fertitti jer su sve omogućili. Boriti se za vas bila je velika čast", gospodski je napisao Alistair, koji je prema posljednjim nepotvrđenim informacijama imao još jednu borbu na UFC ugovoru.

Ako je informacija o ugovoru istinita, ovo bi moglo značiti i njegovo umirovljenje. Zapravo, sam Reem je nedavno rekao kako se nalazi u posljednjem pohodu na titulu, nakon kojeg namjerava završiti karijeru te kako je aktualni UFC ugovor vjerojatno njegov posljednji.

U slučaju da ima opciju nastaviti se boriti, Alistairu se već neslužbeno ponudio Rizin, ali uz poruku kako mu vjerojatno ne bi mogli osigurati primanja na kakva je on navikao. No, mogu mu dati priliku umiroviti se u Japanu, gdje je karijeru zapravo izgradio te odradio ukupno preko 30 MMA i kickboxing mečeva.

Prvu borbu Alistair je odradio još 1999. godine, tako da se može pohvaliti kako je nastupao u čak četiri različita desetljeća te u četiri najveće MMA promocije koje su za to vrijeme postojale. To su Pride, Dream, Strikeforce i UFC.

Linker
12. rujan 2024 08:55