UFC

Emotivni Curtis Blaydes otkrio: ‘Imam govornu manu, baš kao moj otac i moja kćerkica. To je od...‘

Curtis Blaydes

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Blaydes je emotivnim govorom inspirirao mnoge koji imaju sličan problem kao on

Na UFC-u 304, Curtis Blaydes će izazvati Toma Aspinalla za privremeni naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji. Ako pobijedi, osigurat će si priliku za borbu za nesporni naslov protiv Jona Jonesa ili Stipe Miočića u budućnosti.

Kroz svoju karijeru, Blaydes je uvijek bio na korak do velikog uspjeha, ali kada god bi se približio prilici za naslov, čini se da bi mu ona izmakla.

Pred ovu novu priliku, Curtis je progovorio o jednom od drugih velikih izazova s kojima se suočavao u svom životu. "Nikad se nisam vidio kao glasnogovornik za govorne mane. Moj otac također ima govornu manu, naslijedio sam je od njega. To nije zbog CTE-a (op.a. kronična traumatska encefalopatija- često stanje u borilačkim sportovima), da to odmah razjasnimo. Znam da me to najčešće pitaju."

"Moja kći ima govornu manu i to me plaši. Znam da su djeca zlobna. Znam kako je to bilo za mene dok sam odrastao u Chicagu. Može biti stvarno okrutno."

"Nisam dizao ruku čak i kad bih znao odgovor u školi, bilo me je sram, nisam želio da mi se smiju i sve te stvari. Želim da ljudi koji također imaju govornu manu znaju da ako vam se smiju, to ništa ne govori o vama, već puno više o njima i njihovom karakteru."

"Mladi ljudi, stariji ljudi, bilo tko s govornom manom ili bilo tko, tko ima vezu s nekim tko ima govornu manu, nadam se da možete pogledati mene i vidjeti da možete raditi što god želite. Ako želite biti policajac, moj otac je policajac, upravo je otišao u mirovinu. Ako želite biti bilo što, učitelj, astronaut, to je samo govorna mana."

Blaydes se priprema za svoj najvažniji meč do sada, no njegova spremnost da podijeli svoju osobnu borbu pokazuje koliko je odlučan da ne dopusti nikakvim preprekama da ga zaustave. Pobjeda protiv Aspinalla mogla bi biti prekretnica u njegovoj karijeri, ali također naglašava važnost inspiriranja drugih da prevladaju svoje izazove.

Linker
14. rujan 2024 03:23