UFC

Edgara zanima borba između dvije legende: 'Želim pojas, no ne moram žuriti po njega!'

Frankie Edgar
 screenshot/Youtube
Nakon uspješnog debi nastupa u bantam kategoriji, Frankie Edgar otkrio je koja ga borba jako zanima

Pobjeda koju je proteklog vikenda ostvario protiv Pedra Munhoza dovela je Frankieja Edgara u Top 5 trenutno najuzbudljivije UFC-ove kategorije, one do 61.5 kilogram tj. bantama. Našao se bivši prvak lake kategorije među nekoliko boraca koji ciljaju prema napadu na titulu prvaka i bit će zanimljivo pronaći mu iduću borbu. No, to ne mora biti samo netko od boraca koji se u poretku nalaze ispred njega. "Answer" nema ništa protiv toga da pokuša odgovoriti na ispit koji bi mu ponudila još jedna ikona MMA-a te ujedno bivši prvak bantam kategorije.

"Imamo tu još jednog momka koji je također malo stariji, a ujedno i legenda. To je Dominick Cruz. Puno ljudi govori o tome, tako da sam definitivno zainteresiran. Očito je kako mi je titula glavni cilj i ono prema čemu gledam, no to ne mora biti odmah. Spreman sam u međuvremenu odraditi koju od tih borbi za ostavštinu", rekao je Edgar u It's Time podcastu Brucea Buffera.

Donijelo bi to okršaj dva borca koji se vole boriti na duge staze. Edgar je proveo najviše vremena u Octagonu od svih boraca u UFC povijesti, a vjerojatno bi sličnu statistiku imao i Cruz, da se češće borio. Inače, on se u svibnju vratio nakon duge pauze te se borio za titulu protiv Henryja Cejuda, no tu borbu izgubio je prekidom na samom kraju druge runde. Po pitanju toga kako bi borba izgledala, Edgar nije mogao puno toga konkretnog reći.

"Bila bi to jako teška borba za mene. On je borac kojeg moraš hvatati i jako je dobar u tome što radi. Najgore je što ne želiš da on krene hvatati tebe. Mislim kako bi to bila zanimljiva borba mačke i miša", dodao je Frankie prognozu.

Idući izazivač bantam kategorije trebao bi biti Aljamain Sterling, koji se nalazi na drugom mjestu ljestvice izazivača. Prvo mjesto pripada Marlonu Moraesu, a između Sterlinga i Edgara nalaze se još Cody Garbrand, koji će se u studenom boriti za titulu muha kategorije te Cory Sandhagen.

Linker
20. rujan 2024 12:33