UFC

Dustin Poirier vodi unutarnju borbu: ‘Nisam siguran oko budućnosti, ali se želim boriti protiv njega za privremeni naslov‘

Dustin Poirier

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Poirier će se teško oprostiti od ulazaka u oktogone, ako čitamo njegove izjavu između redaka

Više od dva mjeseca nakon poraza u borbi za naslov protiv Islama Makhacheva na UFC-u 302, Dustin Poirier još uvijek pokušava donijeti odluku o svojoj budućnosti u borilačkom sportu.

Dustin Poirier (30-9) bio je realističan i prije i nakon poraza od Makhacheva, kada ga je Dagestanac u petoj rundi porazio "submissionom" u lipnju. Bio je svjestan da je to gotovo sigurno bila njegova posljednja prilika za osvojiti pojas u lakoj kategoriji, te stoga mora procijeniti svoje prioritete nakon više od 15 godina karijere.

"The Diamond" je nedavno uzeo produženi odmor s obitelji i prijateljima, i tijekom tog vremena imao je priliku razmisliti o svojoj karijeri. Zajedno sa suprugom Jolie, Poirier je odlučio da odluku treba donijeti što prije, a kolovoz bit će ključan za njegovo sljedeće korake.

"Moja supruga i ja smo se dogovorili da ćemo, nakon povratka s odmora - jer na odmoru naravno pijete i jedete što želite - očistiti prehranu, provesti 30 dana, tijekom kolovoza, i donijeti odluku nakon toga" rekao je Poirier za MMA Junkie. "Vratit ću se u formu, vidjeti kako se osjećam. Vidjet ćemo, čovječe. Ne znam... Moram donijeti čvrstu odluku kako bih izašao iz ovog limba, jer se još uvijek svaki dan borim sa sobom. Nisam siguran što radim." Ako Poirier više ne lovi naslov, mora otkriti za što se zapravo bori. Svjestan je rizika ulaska u oktogon iz pogrešnih razloga, te mora biti siguran u sebe prije nego što se ponovno odluči boriti.

"U meni se odvija unutarnja borba" rekao je Poirier. "Osjećam kao da ne mogu otići. Ne mogu se povući. Znam da još uvijek mogu. Znam da mogu pobijediti ove dečke. To je unutarnji sukob. Definitivno je to borba. Želim se boriti. Ali vidjet ćemo."

"Ništa ovdje nije zajamčeno. Ne znam u kakvoj bih se borbi mogao naći ako izgubim dvije zaredom. Nikada nisam izgubio dvije zaredom. Ništa nije zajamčeno u ovom sportu. Ako se povučem, svakako želim otići s pobjedom, a ne s porazom."

Poirier kaže da će se prvo vratiti u svoju matičnu dvoranu u Lafayetteu kako bi provjerio kako njegovo tijelo podnosi intenzivniji trening nakon brojnih fizičkih problema uzrokovanih borbom godine s Makhachevom.

"Trebao bih na operaciju nosa u listopadu" rekao je Poirier. "Ali ako donesem odluku ili se nešto pojavi, mogao bih to odgoditi ili nešto slično. Samo moram proći ovih 30 dana, vratiti se u formu, vratiti se na tatami ozbiljno. Nisam mogao hvatati protivnike u klinču. Mogao sam udarati vreću i slične stvari, ali nisam mogao puno hvatati. Možda sada mogu. Koljeno mi se osjeća bolje. Ali nisam siguran koliko mi je nos fizički izdržljiv. Kada me netko pritisne licem ili zategne nešto preko njega – ne znam što će se dogoditi. Rebra su mi bolje. Rebra su sve bolja. To je stvar vremena. Ne znam. Samo se moram vratiti na tatami i vidjeti kako se osjećam i što je tamo za mene, pa ću donijeti odluku."

Poirierovo srce očito još uvijek ima snažnu vezu s borilačkom scenom, i priznaje da bi ga vrlo privlačna prilika teško mogla odbiti. S obzirom na to da se čini da Makhachev liječi ozljedu ruke nakon borbe s Poirierom, mogla bi se pojaviti potencijalna prilika za privremeni naslov. Ako bi promocija trebala alternativnu opciju za suočavanje s prvim izazivačem Armanom Tsarukyanom, Poirier je rekao da bi se rado prihvatio toga.

"Da, sigurno me zanima privremeni naslov protiv Tsarukyana" rekao je Poirier. "Pitam se što će učiniti s tim. Hoće li Arman nastaviti čekati Islama? Ne znam kada će se Islam vratiti. Vidio sam nešto da bi mogao morati na operaciju. Vidjet ćemo. Laka kategorija je bila tako kaotična tijekom posljednjih godina."

Linker
18. rujan 2024 12:16