UFC

Dricus poručio Adesanyi: ‘Pokušavaš uvjeriti sebe da si onaj stari. Kada počneš tako razmišljati, na mračnom si mjestu‘

Dricus Du Plessis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vidjet ćemo kakav će se Adesanya pojaviti u kavezu protiv Dricusa. Protiv Stricklanda je uistinu izgledao loše i kao da ne želi biti tu

Nedavno smo konačno dočekali potvrdu meča između Israela Adesanye i trenutnog prvaka srednje kategorije, Dricusa Du Plessisa. Dvojac će se u kavezu naći na UFC 305 priredbi u Australiji, a konačno ćemo dočekati i njihov okršaj nakon brojnih teških riječi koje su uputili jedan drugome.

Međutim, Du Plessis smatra da Adesanya više nije borac kakav je bio nekoć. Smatra da problem nije poraz i pauza koju je uzeo nakon njega, nego način razmišljanja koji je, po njemu, Adesanya usvojio:

‘‘Kada govorimo o obranama titule i uzastopnim pobjedama, to njemu više nikada neće doći jer nema vremena. Osobno mislim da mu je najveći uspjeh to što je pobijedio Pereiru. Ono što sam mu vidio u očima nije samo uvjeravanje mene, nego on pokušava uvjeriti sebe da i dalje ovo želi raditi i da ima ono što mu treba da bude najbolji na svijetu. Kada počnete to propitivati, na teškom ste mjestu‘‘, rekao je Dricus za Hello Sport.

‘‘Nije nužno problem vrijeme van kaveza, može biti dobro, ali i loše… Kada dođete u poziciju da vam je toliko ugodno, da govorite da imate sve što želite, to je opasno. Ovaj sport je kaos i sve suprotno od mira. Ako mirni uđete u kavez sa mnom, to je problem jer ja donosim kaos‘‘, dodao je.

Vidjet ćemo kakav će se Adesanya pojaviti u kavezu protiv Dricusa. Protiv Stricklanda je uistinu izgledao loše i kao da ne želi biti tu, a vidjet ćemo je li ovom pauzom uspio povratiti onog starog borca u sebi.

Linker
16. rujan 2024 07:50