UFC

Din Thomas potencira Pereiru da izazove Jonesa odmah: ‘Ako odbije, neka uđe u zapisnik da Jones nije htio borbu‘

Alex Pereira vs Israel Adesanya

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Ovih dana mnogi imaju razna mišljenja u vezi nastavka karijere Alexa Pereire, no na kraju samo on odlučuje

Din Thomas mislio je da je vidio sve kao borac, trener i analitičar, dok nije vidio Alexa Pereiru u UFC-u. Sada kada je Pereira na vrhuncu svojih moći, Thomas vjeruje da je vrijeme za još veće ispisivanje povijesti.

Thomas je bio dio tima za prijenos UFC-a 303 prošle subote u Las Vegasu, događaja koji je završio brutalnim nokautom Jirija Prochazke u početnim sekundama druge runde, čime je Pereira obranio svoju titulu u poluteškoj kategoriji. Nakon pobjede, "Poatan" ima nekoliko opcija: može ostati u kategoriji do 93 kg i boriti se protiv vrhunskog izazivača poput Magomeda Ankalaeva, ili se može pomaknuti u tešku kategoriju i postati prvi trostruki prvak u povijesti UFC-a. Uz to, trenutni prvak u teškoj kategoriji je jedna od najvećih zvijezda UFC-a i jedan od najvećih boraca svih vremena.

Za Thomasa je odgovor jednostavan: Pereira bi trebao "ciljati u zvijezde".

"Ako sam Alex Pereira, ili njegov menadžer, idem u tešku kategoriju da se borim protiv Jona Jonesa odmah" rekao je Thomas za MMA Fighting. "Jon će odbiti, ali bih rekao: ‘Izazvao sam Jona Jonesa, on je odbio. Neka zapisnik pokaže da je taj čovjek odbio.‘ To bih rekao."

"Ili, ako prihvati, uzmi borbu. Mislim, što ima izgubiti boreći se protiv najvećeg svih vremena, osim što može postati najveći svih vremena? Nema što izgubiti. Ako sam Alex, i menadžer sam, idem u tešku kategoriju odmah da se borim protiv Jona Jonesa. Zašto riskirati borbu protiv Ankalaeva? Samo idi i bori se protiv Jona Jonesa."

Jones i čelni čovjek UFC-a Dana White čvrsto su na stajalištu da ponovno ugovore borbu protiv bivšeg prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića. Iako postoji povijesni aspekt ugovaranja borbe s promocijskog stajališta, većina MMA zajednice nije zainteresirana za taj meč nakon što je Jones pretrpio ozljedu prije originalnog termina na UFC-u 295.

Ako UFC ponovno ugovori Jones vs. Miočić, a iz nekog razloga Miočić ne može nastupiti, Thomas vidi svijet u kojem Jones umjesto trenutnog privremenog prvaka u teškoj kategoriji Toma Aspinalla, bira borbu protiv Pereire.

"Možda će prihvatiti borbu jer možda još uvijek ima sumnje u Alexovu borbu na tlu," rekao je Thomas. "Mislim da bi Jon radije prihvatio borbu protiv Pereire nego protiv Toma Aspinalla."

Thomas je vidio meteorske uspona u sportu tijekom godina, od Jonesa do Conora McGregora i drugih koji su napravili značajne utjecaje u kratkom vremenu. Za Thomasa, Pereira je enigma. Jednorog. Borac koji je uzeo priliku, trčao s njom, postigao brojke vrijedne Kuće slavnih i iskoristio situacije koje su mu išle u prilog.

"Da biste bili dobri u ovom sportu, da biste bili relevantni, mnogo toga mora se dogoditi u isto vrijeme - i smatram to srećom," objasnio je Thomas. "Da biste bili dobar borac - samo dobar borac, ne superzvijezda, nego samo dobar borac, da imate vještine pobijediti ljude - mnogo toga mora se dogoditi za vas. Kao, morate imati pravi trening, morate imati prave borbe, i ne smijete imati puno ozljeda. Mnogo toga mora se dogoditi zajedno da biste bili dobar borac.

"Sad, da biste bili superzvijezda, mnogo toga mora se dogoditi za vas, za njih da se sve poklopi zajedno kao što je to bilo za Alexa u ovom kratkom vremenu, to je nestvarno. Mislim, pričamo o ovim nadnaravnim moćima, gotovo moram misliti da su to nadnaravne moći. Sjećam se kada sam zadnji put vidio nešto slično, to je bio B.J. Penn. B.J. Penn je izašao, pobijedio Joeyja Gilberta, a zatim me nokautirao, a zatim se borio protiv Caola Una i nokautirao Una - i to je bilo u vrijeme kada smo bili najbolji lakši borci na svijetu. Samo nas je nokautirao, i rekao sam: ‘Čovječe, ovaj čovjek mora biti opsjednut.‘ I sada isto to govorim o Alexu Pereiri.

"Da bi radio ono što radi, jer sam vidio toliko dobrih momaka kako dolaze i odlaze i ne možemo reći, ‘Oh pa, znao je kickboxing,‘ jer je bilo mnogo stvarno dobrih kickboxera koji su došli u UFC, ali nijedan nije došao u UFC s odlučnošću koju ovaj čovjek ima, fokusom koji ovaj čovjek ima, varalicom u Gloveru Teixeiri. Preselio se u Danbury, Connecticut, da živi i bude pod vodstvom Glovera Teixeire - koji je imao varalicu koju je dobio od sustava Chucka Liddella i Johna Hacklemana - i sve te stvari su se poklopile zajedno da stvore ovu superzvijezdu koju imamo, i to čak bez govorenja engleskog. Dovoljno je. Dovoljno je ono što radi - od izlaska do nokauta - mislim, to je apsolutno izvanredno i sretni smo što živimo u vrijeme Alexa Pereire."

Linker
20. rujan 2024 10:45