UFC

Daniel Cormier neočekivano brani Jona Jonesa: ‘Njegovo je pravo da bude pijan u vlastitoj kući‘

Daniel Cormier (lijevo) i Jon Jones (desno)

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘DC‘ je stao u obranu svog najvećeg sportskog rivala, smatra da su ga američki mediji nepravdeno unaprijed osudili

UFC-ov član Kuće slavnih, Daniel Cormier, i prvak teške kategorije, Jon Jones, imaju burnu prošlost, ali Cormier vjeruje da je njegov rival bio nepotrebno "bombardiran" s dvije optužnice za prekršaje nakon incidenta s agenticom antidoping agencije.

Godinama nakon što su Cormier i Jones imali svoje povijesne duele u UFC-u, praćene dramatičnim događajima, tenzije između njih su se smirile. Nekada nisu mogli biti u istoj prostoriji, ali su tijekom godina uspjeli smiriti strasti, iako se još uvijek ne bi nazvali prijateljima.

Sada, kada je Jones optužen za napad i ometanje komunikacija zbog navodnog incidenta 30. ožujka, Cormier je stao u obranu svog rivala.

"Svi mi brzo sudimo o Jonesu zbog njegovih prošlih problema, ali realnost je da, ako je čovjek u svojoj kući i pije, to je njegovo pravo" rekao je Cormier u videu na svom YouTube kanalu. "Ako dođu prikupljači uzoraka, a on je možda malo pripit ili pod utjecajem, interakcije možda neće biti tako zabavne ili lagane kao u drugim prilikama."

"Mislio sam da je to uvijek bilo besmisleno. Ne mislim da će se puno toga dogoditi zbog ovoga, ali zato što je on tko je, to je uvijek priča, bez obzira na to što mu se događa. Zbog svega što je napravio u prošlosti, svjetlo se jače reflektira na njega, čak i u situacijama gdje ne bi trebalo. Ne mislim da je ovo velika stvar. Neke stvari koje su se dogodile u prošlosti bile su puno ozbiljnije."

Jones je negirao optužbe i podijelio snimku nadzorne kamere koja je prikazala kako se rukuje s prikupljačicom uzoraka, koja je izjavila da se osjećala "prestrašeno" i "uplašeno" tijekom posjete njegovoj kući u Albuquerqueu, gradu koji se nalazi u saveznoj državi New Mexico.

"Ako mrzite Jonesa i nadate se da će se nešto dogoditi zbog ovoga, mislim da neće" rekao je Cormier. "Mislim da je ovaj čovjek bio malo medijski bombardiran, i mislim da je prekršaj samo način na koji sud poduzima neku akciju jer nešto mora biti učinjeno kad pogriješiš."

U srijedu, Jones se izjasnio da nije kriv za optužbe tijekom virtualnog ročišta na sudu u Novom Meksiku. Cormier, naravno, nema službeni pravni kapacitet u Jonesovom najnovijem slučaju, ali čuti ga kako javno podržava svog nekadašnjeg gorkog neprijatelja na takav način bilo bi nezamislivo prije kratkog vremena.

"Ja nisam sudac, nisam porota, tako da to stvarno nije važno" rekao je Cormier. "Samo sam tip koji ne voli drugog tipa, a zapravo ga branim jer znam da je to besmislica."

Linker
18. rujan 2024 23:34