UFC

Dana White poludio na sudca: ‘Kako itko tko nije apsolutni j****i luđak može tako suditi?‘

Dana White

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Predsjedniku UFC-a se nije svidjelo kako je jedan sudac odradio svoj posao u sunaslovnoj borbi UFC-a 302

Nakon sunaslovne borbe na jučerašnjem UFC-u 302, predsjednik UFC-a, Dana White, žestoko je kritizirao Davea Tirellija zbog iznimno kontroverznog bodovanja borbe.

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji, Sean Strickland, suočio se s Paulom Costom u borbi od pet rundi koja je vjerojatno značila da gubitnik ispada iz utrke za naslov.

Costa je započeo borbu ‘low kickovima‘ po prednjoj nozi Stricklanda, ali nije se činilo da je to ugrozilo 33-godišnjeg Amerikanca koji je nastavio sa svojim poznatim pritiskom prema naprijed. Stricklandov neumorni pritisak rezultirao je time da je osvojio većinu rundi, pri čemu je jedino prva runda bila relativno izjednačena.

Iako je borba uglavnom dobila kritike zbog nedostatka akcije, najveća kritika bila je usmjerena na Davea Tirellija, jednog od sudaca pored kaveza koji su bodovali meč.

Chris Lee je ocijenio svih pet rundi u korist bivšeg prvaka što je sasvim opravdano dok je Sal D’Amato ocijenio četiri runde u korist Stricklanda i samo jednu za Costu.

Tirelli je, međutim, ocijenio borbu 49-46 u korist Brazilca, potpuno protivno ostalim sudcima, čime je istaknuo svoje neiskustvo u ocjenjivanju velikih borbi. Tirelli boduje UFC borbe od 2010. godine, ali nikada nije predao tako čudnu ocjenu kao ovu.

White je bio vidno frustriran i imao je teške riječi za Tirellija zbog njegovog ocjenjivanja izjavivši da bi ga trebali vratiti nazad u ‘niže lige‘.

"To je bilo j****o ludo, to je bilo suludo. Taj tip nikada ne bi trebao suditi veliku borbu ponovno, trebali bi ga vratiti nazad u niže lige i pustiti ga da radi na svom ocjenjivanju", rekao je Dana White na konferenciji za novinare nakon borbe.

"To je nevjerojatno, kako itko tko nije apsolutni j****i luđak može nazvati tu borbu podijeljenom odlukom, ne znam ni što bih rekao o tome, to je suludo, taj tip ne bi trebao suditi velike borbe", dodao je White

Linker
09. rujan 2024 22:33