UFC

Conor McGregor objasnio uzrok ozljede: ‘Ušao sam ozlijeđen u ovu borbu, sada sam poput Terminatora‘

Conor McGregor
 Stacy Revere/AFP/Profimedia
‘‘Notorious‘‘ se putem objave na svom Instagram profilu obratio javnosti

Čini se kako je Conor McGregor u borbu protiv Dustina Poiriera zapravo ušao s prethodno ozlijeđenom nogom, a lom noge koji se dogodio tokom borbe samo je kulminacija ozljeda koje je vukao. Slomljena goljenična kost (tibia) zadržat će Irca izvan natjecanja neko dulje vrijeme. ''Notorious'' je operiran u nedjelju, a danas je na svom Instagram profilu video u kojem se obratio fanovima te opisao zašto je došlo do teškog loma noge.

''Noga je bolje nego ikada. Bio sam ozlijeđen već prije same borbe. Ljudi me ispituju kada točno je noga pukla, u kojem trenutku borbe. Pitajte Danu Whitea, pitajte UFC i doktora Davidsona, glavnog doktora u UFC-u. Oni su znali da sam imao stres frakture prije same borbe. Sparirao sam bez štitnika za potkoljenicu i nekoliko puta sam udario u koljeno svojih sparing partnera. Razmišljali smo o tome da otkažemo borbu. Dakle, imao sam višestruke stres frakture u potkoljenici malo iznad gležnja, a ionako godinama vučem probleme s gležnjem kao posljedicu konstantnih nastupa i borbi.'', rekao je Conor u svome videu.

Puno je teorija vezano za točan trenutak kada je došlo do prijeloma. Dustin Poirier smatra da su problemi započeli već nakon 20 sekundi borbe, John Kavanagh smatra da je jedan od Conorovih ubodnih kickova završio na laktu Poiriera netom prije kraja borbe, a postoji još nekoliko različitih teorija od strane MMA trenera, stručnjaka i boraca. Irac nažalost nije detaljnije pričao o tome, no objasnio je kako mu je ozljeda pomogla da razvije neke druge elemente svoje igre.

''Trenirao sam i pod velikim bolovima i nateknućima. Nisam prestajao trenirati. Ponekad sam trenirao samo iz pozicije u kojoj ležim i tako sam razvio ground-and-pound udarce iz donje pozicije. Zato se Dustin maknuo od mene dok je bio u gornjoj poziciji, a ja sam bacao upkickove i laktove. Užasno je biti u takvoj poziciji protiv mene. Radi se o vještinama koje sam usvojio dok sam trenirao s ozlijeđenom nogom.'', dodao je Conor.

Irac je jučer napunio 33 godine i iako neki poput Khabiba smatraju kako on više nikada neće biti isti borac nakon ovako teške ozljede, Conor smatra da mu je trebalo nešto ovakvo jer inače ne bi pristao na operaciju kojom bi riješio dugogodišnje probleme.

''Moja noga trebala je operacijski tretman. Trebao sam sanirati ozljede gležnja i potkoljenice, a da se ovakvo nešto nije dogodilo, nikada ne bi pristao ići pod nož. Sada sam dobio točno ono što sam trebao, a to što sam trebao je titanijska potkoljenična kost. Sada imam šipku od titana koja seže od koljena do gležnja, a doktor kaže da je neslomljiva. Razgovarao sam sa svojim fizikalnim terapeutom koji je ujedno radio i s Arnoldom Schwarzeneggerom. Rekao sam mu da sam poput Arnieja u Terminatoru 2.''



Conor je očito u dobrom raspoloženju unatoč činjenici da se vozi u kolicima tokom spomenutog videa, no djeluje motivirano za još jedan povratak sportu koji ga je proslavio. Prognoze su prema njegovim navodima dobre, a pretpostavka je kako ćemo ga unutar oktagona vidjeti krajem 2022. godine.

Linker
20. rujan 2024 15:24