UFC

Conor McGregor i Dustin Poirier među prvima čestitali novom prvaku

Charles Oliveira
 CARMEN MANDATO/AFP
Jedne od prvih čestitki novi je prvak dobio od dvije najveće zvijezde svoje kategorije

Apsolutno zasluženo došao je Charles Oliveira do UFC titule. Gotovo 11 godina nakon prve borbe u Octagonu, pojas se nalazi u njegovom vlasništvu, a do njega je došao na savršen način. Nastupom u kojem je prvobitno pokazao izdržljivost i srčanost, a nakon toga ubojitost.

Odmah po osvajanju titule krenule su čestitke, a one možda i najzanimljivije došle su od strane dvije vjerojatno najveće zvijezde lake kategorije. Naravno, riječ je o Conoru McGregoru i Dustinu Poirieru, borcu koji je zapravo mogao biti Oliveirin protivnik, ali je odabrao prvo razriješiti račune s Ircem.

"Čestitke Charlesu Oliveiri, 11. UFC prvaku lake kategorije. Zanima me tko će biti dvanaesti...", napisao je Conor, nesumnjivo aludirajući na svoje šampionske ambicije. Iako, kako je on već bio deveti, ne može biti i 12., tako da je smjerom svoje objave možda malo i promašio.

U sličnom tonu se novom vlasniku pojasa naklonio i Poirier.

"Čestitam Charles, zaslužio si ovo na teži način. Chandleru, glavu gore. Treba znati proći kroz najuspješnije, ali i kroz najniže trenutke", napisao je Dustin.

Pretpostavlja se da bi treća borba između Conora i Dustina, koja će se održati 10. srpnja, mogla dati idućeg izazivača. No, to se vjerojatno neće potvrditi dok se borba ne odradi, odnosno dok ne vidimo kakvim će ishodom ona završiti.

Oliveira sad može proslaviti, a onda zasluženo odmoriti i uživati u svom uspjehu te pratiti što se događa. Kad dođe vrijeme za braniti titulu, treba biti u potpunosti spreman i motiviran. Za njega one najteže borbe tek sad slijede.

Linker
19. rujan 2024 17:13