UFC

Colby Covington: ‘Nate Diaz nije pobijedio još od vremena dok je Barack Obama bio predsjednik‘

Colby Covington
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov prvorangirani velteraš ne vidi težinu pobjede nad borcem poput Natea Diaza

Iako Leon Edwards smatra kako je pobjedom protiv Natea Diaza zaslužio priliku za napasti pojas, Colby Covington se nikako ne slaže. Podsjećamo, Edwards je na UFC 263 priredbi savladao Natea, a to mu je bila deveta pobjeda u zadnjih deset UFC nastupa. Jedino Belala Muhammada nije pobijedio u tih deset nastupa, no ta borba je završila ''no contestom'' zbog Leonovih uboda u oko protivnika koji nije bio u mogućnosti nastaviti borbu. Teško je reći da borac iz Birminghama nema dobar argument kada je u pitanju napad na titulu. Međutim, Covington je u svom stilu pokušao omalovažit zadnji nastup Leona Edwardsa.

''Nisam gledao borbu te dvojice (Diaza i Edwardsa) luzera. Obojica su ušli u tu borbu nakon poraza. ''Edward Scissorhands (Edward Škaroruki) izgubio je diskvalifikacijom zbog uboda u oko Belala Muhammada. Napravio je to tri ili četiri puta, a bio je upozoren u 'backstageu'. On je gubitnik i mora poraditi na svom pobjedničkom nizu. Za njega je imalo smisla boriti se protiv još jednog gubitnika, Natea Diaza. Kada je on (Nate) zadnji puta pobijedio u borbi? Mislim da je Barack Obama još bio predsjednik kada je Nate zadnji puta pobijedio. On je mali Soy Boy (muškarac s manjkom muževnih osobina) iz Kalifornije, ispran borac koji se bori samo zbog novca. Nije nikakva čast pobijediti tipa poput njega, on je prije 10 godina bio na svom vrhuncu. Mene, fanove i UFC nije briga za tu borbu jer očito je kako je to bila mala preliminarna borba za njih.'', rekao je Colby ''Chaos'' Covington u intervjuu s Jamesom Lynchom.

Jasno je kako se ne radi o nečemu novom i neuobičajenom kada je Covington u pitanju. Ovo je jednostavno njegov stil kojim proziva svakog, neovisno o ishodu borbe i samoj prezentaciji. Međutim. ''Chaos'' je fantastičan borac i s nestrpljenjem iščekujemo njegov revanš protiv aktualnog prvaka Kamarua Usmana. Leon Edwards s druge strane vjerojatno će trebati još jednu pobjedu ili će jednostavno čekati svoju priliku sa strane. Što se Natea Diaza tiče, njegova zadnja pobjeda datira iz kolovoza 2019. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca savladao je Anthonyja Pettisa, a predsjednik ipak nije bio Barack Obama nego Donald Trump.

Linker
20. rujan 2024 05:26