UFC

Cejudo moli Whitea za priliku, želi napad na titulu perolake kategorije

Henry Cejudo i Dana White
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Henry Cejudo ne odustaje od svoje želje da napadne titulu prvaka UFC-ove perolake kategorije

Par tjedana nije se čulo puno toga od strane donedavnog UFC-ovog "Triple C-ja", Henryja Cejuda. Umirovljeni bivši prvak muha i bantam kategorije neko je vrijeme pokušavao izgraditi priču kojom bi postao kandidat za napad na titulu perolake kategorije, no onda je utihnuo. Ipak, sad se vratio i to na način kakav je rijetko tko očekivao. Odlučio je putem Twittera doslovno moliti za spomenutu priliku.

"Dragi Dana White, preklinjem te da mi dozvoliš priliku da predstavim sebe svijetu kao C4", napisao je Cejudo uz svoj hashtag #bendtheknee, no čini se kako je ovim putem on taj koji je spreman saviti koljeno da bi mu se stvorila prilika. C4 bi naravno predstavljalo četverostrukog prvaka, budući da on računa svoje olimpijsko zlato kao jedno prvenstvo te dvije UFC-ove titule dolaze uz to. No, C4 je također i poznati plastični eksploziv pa bi taj nadimak, ako Cejudo dođe do prilike uistinu ga predstaviti, imao dvostruko značenje.

Ipak, teško da trenutno postoje šanse da Cejudo dobije tu priliku, koliko god se on istoj nadao. Posebno se on toj prilici nada u ovom trenutku, dok je pojas prvaka kod Alexandera Volkanovskog, koji mu karakteristikama ipak više odgovara od nekih drugih boraca kategorije do 66 kilograma. Cejudo je ipak podosta nepopularan borac i teško je zamisliti UFC da mu osigurava priliku postići nešto čemu neki drugi borci, uključujući Conora McGregora, još nisu došli niti blizu. Posebno jer do sada nije imao niti jednu borbu u perolakoj kategoriji, a titulu u bantamu branio je tek jednom.

Cejudo ima pravo moliti pa čak i saviti koljeno, no sve se čini kako će idući protivnik Volkanovskom biti Zabit Magomedsharipov. Govori se o tome kako bi se ta borba mogla naći na programu UFC 254 priredbe, koja se održava 24. listopada na Fight Islandu.

Linker
19. rujan 2024 17:09