UFC

Armana Tsarukyana zanima samo borba za titulu, bilo to protiv Islama Makhacheva ili ne

Arman Tsarukyan

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa
Armenski borac razmišlja samo o prilici da sjedne na tron UFC-ove lake kategorije

UFC-ov izazivač u lakoj kategoriji, Arman "Ahalkalakets" Tsarukyan, odlučan je boriti se za naslov u listopadu ili početkom studenog, bilo to protiv trenutnog prvaka, Islama Makhacheva ili ne.

Prvoplasirani izazivač lake kategorije, Arman Tsarukyan, dobio je devetomjesečnu zabranu nakon incidenta s fanom tijekom ulaska u oktogon na UFC 300.

Unatoč kratkom incidentu, "Ahalkalakets" je pobijedio bivšeg prvaka, Charlesa Oliveiru, misleći da je time zaslužio borbu za naslov. Prvak lake kategorije, Islam Makhachev, nada se boriti u listopadu na UFC-u 308, ali je također koketirao s idejom prelaska u velter kategoriju kako bi se borio za drugi pojas.

Tsarukyanova devetomjesečna zabrana bit će smanjena na šest mjeseci ako sudjeluje u videu protiv maltretiranja, što planira učiniti.

"Samo trebam snimiti taj video, a onda se nadam boriti krajem listopada ili početkom studenog" rekao je 27-godišnjak za Sport 24 (preko Red Corner MMA). Iako je Makhachev govorio o potencijalnom prelasku u velter kategoriju kako bi se borio protiv Leona Edwardsa, ako Britanac pobijedi na UFC-u 304 27. srpnja, Tsarukyan ne misli da će mu UFC to dopustiti jer ima usmeni dogovor s njima da će se boriti za naslov sljedeći.

"Ne, neće me tjerati da čekam jer imamo usmeni dogovor da se borim za naslov. Ne znam je li (Islam) to čuo, ali meni su rekli da sam sljedeći u redu. Iskreno, nije mi važno ako on pređe u višu kategoriju, samo mi dajte privremeni naslov ili neka on oslobodi naslov. Nije stvar u borbi protiv Islama, samo trebam postati prvak" nastavio je Tsarukyan. Iako mu nije važno hoće li se sljedeći boriti protiv Makhacheva ili ne, Armenac se trenutno priprema za tu mogućnost i nada se angažirati vrhunskog velteraša, Khamzata Chimaeva, kako bi mu pomogao u pripremi za Makhachevovo hrvanje.

Tsarukyan je već osjetio dominaciju Makhachevovog dagestanskog stila hrvanja, jer se u svom UFC debiju 2019. borio protiv 32-godišnjaka.

Od tada, 27-godišnjak je pobijedio u devet borbi, izgubivši samo jednom kontroverzno protiv Mateusza Gamrota.

UFC vjerojatno neće dopustiti Makhachevu prelazak u višu kategoriju bez da brani pojas protiv Tsarukyana, a izvršni direktor Dana White izjavio je na UFC 302 post-fight konferenciji za novinare da ‘to mora biti‘ prije nego što Rus razmotri borbu za drugi pojas.

Linker
11. rujan 2024 15:36