UFC

Anthony Smith smatra da Blachowicz ne zaslužuje ‘title shot‘: ‘Da je Rakić pobijedio, ne bih ništa rekao‘

Anthony Smith

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Visokorangirani UFC-ov poluteškaš ne vidi čime je Poljak zaslužio novu priliku tako brzo

Iako službene potvrde od strane UFC-a nikada nije bilo, mnogi su meč između Jana Blachowicza i Aleksandra Rakića vidjeli kao svojevrsni ''title eliminator''.

Pobjednik te borbe trebao bi postati sljedećim izazivačem u poluteškoj kategoriji, nakon što se Glover Teixeira i Jiri Prochazka obračunaju u šestom mjesecu ove godine.

Jan Blachowicz na kraju je izašao kao pobjednik iz tog meča, nakon što je Rakić teško ozlijedio koljenom tijekom treće runde borbe. Poljak se odmah okrenuo onom što slijedi i rekao je kako se nada pobjedi Glovera Teixeire, kako bi mogao odraditi revanš s njim.

Veliki su izgledi da će Blachowicz uistinu i biti sljedeći izazivač, ali jedan od boraca poluteške kategorije, ne slaže se s tim. Radi se o Anthonyju Smithu, trenutno petorangiranom izazivaču unutar UFC-ove poluteške kategorije.

''Lionheart'' će se 30. srpnja (sedmi mjesec) boriti protiv Magomeda Ankalaeva, trenutno četvrtorangiranog izazivača poluteške kategorije. Smith vjeruje da pobjednik tog meča ima jače argumente za postati sljedećim izazivačem, nego što ih ima Jan Blachowicz.

''Sva priča oko Jana kao sljedećeg izazivača, totalno me zbunjuje. Prochazka je u naletu, nitko ne zna što će se dogoditi u tom meču, ali vjerujem da će Glover pobijediti. On je autsajder, ali u mojim očima je favorit u tom meču.'', započeo je ''Lionheart'' u Believe You Me Podcastu koji nerijetko vodi s Bispingom, a zatim je dodatno pojasnio zašto smatra da Blachowicz ne bi trebao dobiti ''title shot''.

''Da je Rakić pobijedio u tom meču, ne bih ništa rekao. Tada ne bi bih bio u poziciji da sebe guram u borbu za titulu, čak niti s pobjedom protiv Ankalaeva, zato što Rakić ima pobjedu protiv mene. Ali što se Jana tiče, njegov meč protiv Glovera nije bio kompetitivan, a pojas nije niti jednom obranio protiv poluteškaša. Ne želim umanjiti njegovu pobjedu protiv Adesanye. Radi se o sjajnoj pobjedi, ali protiv borca iz srednje kategorije. Mislim da pobjednik meča između mene i Ankalaeva ima bolji rezime kad je napad na titulu u pitanju.'', dodao je Smith.

U neku ruku, ''Lionheart'' ima dobre argumente. On je trenutno u nizu od tri uzastopne pobjede, a savlada li Ankalaeva, ''title shot'' trebao bi postati realna opcija za njega. Što se Ankalaeva tiče, on je u nizu od osam uzastopnih pobjeda. Dođe li i do devete, jednostavno zaslužuje napasti pojas.

Kako će UFC razriješiti ovu situaciju pri vrhu kategorije, saznat ćemo kasnije ove godine. U svakom slučaju, poluteška kategorija nakon odlaska Jona Jonesa, puno je izjednačenija i nekolicina boraca konkurira za sam vrh.

Linker
20. rujan 2024 18:40