UFC

‘Ankalaev stalno priča o meni, ali trebao bi se fokusirati na Rakića. To je jako opasan meč za njega‘

Aleksandar Rakić

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije upozorio je Ankalaeva da bude maksimalno fokusiran na svoj sljedeći meč

Popriličan šok UFC je priredio svojim navijačima načinom na koji su odlučili razvijati situaciju pri vrhu poluteške kategorije. Svi su očekivali kako će Alex Pereira sljedeću obranu pojasa tražiti protiv Magomeda Ankalaeva, ali nakon što je objavljeno kako će se Ankalaev boriti s Aleksandrom Rakićem, stvorila se određena konfuzija.

Pretpostavljalo se da bi Pereira mogao odraditi tranziciju u tešku kategoriju, a nije isključen ni novi napad na pojas u srednjoj kategoriji. Međutim, UFC-ovi "matchmakeri" uparili su "Poatana" i Khalila Rountreeja. Rountree je tek osmi izazivač u poluteškoj kategoriji, dok je Ankalaev rangiran na drugom mjestu.

Naravno da je Ankalaev bio izrazito ljut takvim raspletom, ali najavio je kako će poraziti Rakića i bilo koga tko se nađe pred njim, a zatim će i Pereira doći na red. Dojam je kako Ankalaev gleda na meč protiv Rakića kao na "usputnu stepenicu" koju će proći bez problema, ali upravo Pereira poručio je Ankalaevu da se fokusira na izazov koji je pred njim.

"Mislim da Ankalaev mora biti pažljiv s Rakićem. Ankalaev jako puno priča o meni, ali mora se paziti uoči sljedeće borbe, jer to je jako opasan meč za njega. Ključ je da zadrži fokus na tom meču jer čeka ga jako težak protivnik.", poručio je Pereira putem svog YouTube kanala, a još je dodao kako on sam ima želju boriti se s Ankalaevim u bližoj budućnosti, jer mu želi pokazati što može.

Lijepo je čuti kako Alex Pereira cijeni Rakića i svjestan je njegove kvalitete. Ankalaevu bi se uistinu moglo obiti o glavu podcjenjivanje Rakića i vjerovanje kako će lakoćom odraditi taj meč. "Raketa" je s razlogom pri samom vrhu kategorije i Ankalaev mora u potpunosti staviti fokus na taj meč.

Linker
22. rujan 2024 19:55