UFC

Aljamain Sterling ponovno odbija ideju o borbi protiv Cejuda: ‘O‘Malley je definitivno zaslužio‘

Aljamain Sterling i Joe Rogan 

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
U kavezu ga sigurno nećemo gledati do polovice iduće godine, ali pitanje je protiv koga

Iako ga mnogi nazivaju ‘‘najsretnijim prvakom u povijesti UFC-a‘‘, Aljamain Sterling iz svojih borbi nastavlja izlaziti kao pobjednik što je učinio i nedavno. Na UFC 280 priredbi pobijedio je T.J. Dillashawa te je obranio pojas u bantam kategoriji, a završio je bivšeg prvaka tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Dillashaw se odmah u prvoj rundi ozlijedio te lijevu ruku nije mogao koristiti, tako da je Sterlingu put ka novoj obrani titule bio otvoren. Iskoristio je to Sterling i pobijedio Dillashawa, a kao idućeg protivnika se često spominjalo Henryja Cejuda.

Cejudo je najavio povratak iz mirovine i napad na titulu koju drži Sterling, ali izgleda kako prvak nije previše zainteresiran za ovu borbu. Na UFC 280 Sean O‘Malley je pobijedio Petra Yana te mu uzeo mjesto prvog izazivača, a izgleda da je Sterling najzainteresiraniji za tu borbu.

‘‘O‘Malley je definitivno zaslužio. Ne mogu to poreći, čak je i Dana rekao da je pobijedio prvog izazivača i da je zaslužio napad na titulu, ali nekako je ustuknuo. Jednostavno me ne uzbuđuje meč protiv Cejuda, on se dugo nije natjecao. Da fanovi uistinu žele tu borbu, prozvao bi Cejuda na ‘money fight‘, ali mislim da to jednostavno nije slučaj‘‘, rekao je Sterling za MMA Fighting.

Sterling je još i ranije govorio kako ga borba protiv Cejuda ne zanima jer je on ‘‘jedina UFC-ova nada da ga skinu s trona‘‘, ali kako god, prvaka u kavezu nećemo gledati barem do sredine iduće godine.

Linker
20. rujan 2024 16:48