UFC

Alex Pereira o McGregorovom povlačenju zbog ozljede: ‘Da sam ja u situaciji u kojoj je on sada...‘

Alex Pereira

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
Brazilski prvak UFC-ove poluteške kategorije zna kakve su muke ući u borbu s ozljedom kakvu je pretrpio Conor McGregor

UFC prvak poluteške kategorije, Alex Pereira, ne slaže se s kritikama upućenima Conoru McGregoru zbog njegovog povlačenja sa subotnjeg UFC-a 303.

McGregor je trebao obilježiti svoj dugoočekivani povratak nakon tri godine stanke u glavnoj borbi UFC-a 303 29. lipnja. No, njegov okršaj s Michaelom Chandlerom propao je ranije ovog mjeseca zbog ozljede. Nakon nekoliko tjedana nagađanja o McGregorovom stanju, službeno je potvrđeno da je otpao zbog slomljenog nožnog prsta.

Umjesto njih, Pereira će braniti naslov u kategoriji do 93 kilograma protiv Jirija Prochazke. Mnogi McGregorovi kritičari iskoristili su "Poatana" kao dokaz da se Irac nije trebao povući.

Brazilac se, naime, ranije ove godine na UFC-u 300 borio sa slomljenim nožnim prstom protiv Jamahala Hilla, a tijekom borbe zadobio je i drugi prijelom. No, upravo zbog tog iskustva, Pereira smatra da je Irac bio u pravu što je odgodio svoj povratak.

Tijekom nedavnog intervjua s Brettom Okamotom iz ESPN-a, Pereira je upitan za mišljenje o McGregorovoj ozljedi, koja je njemu i njegovom češkom protivniku otvorila priliku da spase ovaj borilački vikend.

"Poatan" je istaknuo da ne može negativno govoriti o McGregorovoj odluci da ne nastupi. Razlog tome su različite situacije u kojima se on i McGregor nalaze, kao i njegovo poznavanje teškoća borbe sa slomljenim nožnim prstom.

"Ne mogu suditi treba li se boriti ili ne", rekao je Pereira preko prevoditelja. "Iskreno, on je u životnoj fazi gdje je financijski osiguran na razne načine. Možda se borio u sasvim drugačijim okolnostima nego ja. I možda, da sam ja u situaciji u kojoj je on sada, ne znam bih li se i ja borio. Tako da ne mogu suditi koliko je ozljeda ozbiljna."

"Čovječe, teško je boriti se sa slomljenim malim prstom. To je riskantna odluka, vrlo riskantna odluka boriti se sa slomljenim nožnim prstom", nastavio je Pereira. "Slomio sam jedan prije borbe (na UFC-u 300), bilo je loše. Tijekom borbe slomio sam i drugi. ... Mislim da je on donio pravu odluku."

Linker
20. rujan 2024 12:33