UFC

Adesanya ne razmišlja o revanšu: 'Sumnjam da ću Costu ikad više sresti'

Costa vs. Adesanya
 screenshot/YouTube
Israel Adesanya savjetovao je Paulu Costu da odustane od ideje revanša i jednostavno krene dalje

Nije prošlo niti par dana otkako je doživio poraz od Israela Adesanye, a Paulo Costa krenuo je s prozivkama i traženjem revanša. Ne bi to bilo čudno da on u toj borbi, nakon svega što su jedan drugom rekli, nije bio u potpunosti izdominiran i uvjerljivo poražen. Sad treba shvatiti kako će za novu priliku taj status ipak morati izgraditi putem pobjeda nad najboljim borcima kategorije, ali Adesanya sumnja da će on u tome uspjeti.

"Da vam budem iskren, mislim da ga više nikad neću sresti. Bit će to nešto kao Conor McGregor i Jose Aldo. Najbolje mu je da odustane od toga", rekao je Adesanya u razgovoru za MMA Fighting, nastavivši svojim vlastitim primjerom. Naime, povukao je paralelu sa svojim teškim poraza iz kickboxing karijere, kad ga je nokautirao Alex Pereira.

"Ja sam izgubio borbu, nokautirao me jedan od njegovih sunarodnjaka. Znate li što je zabavno u cijeloj situaciji? Taj me tip nokautirao i on od tada me cijelo vrijeme još uvijek proziva. Tko je tu pravi pobjednik? A znate li zašto? Zato što se ne hvatam za to, ne trebam se vraćati na takve borbe. Izgubio sam, naučio sam bitnu lekciju i shvatio kako trebam ostati iskren prema sebe te vjeran onome što jesam i ne slušati što mi drugi govore. Zapravo sam zahvalan da mi se to dogodilo i nemam potrebu uzvratiti mu za to. To je prošlost", iznio je svoj stav prema porazima, stav koji će možda mnoge iznenaditi.

Vratio se još kratko na borbu protiv Pereire, Gloryjevog prvaka čiji se prelazak u MMA i dolazak u UFC već neko vrijeme spominje, ali i na to kako se Costa treba postaviti u budućnosti. Naravno, nije mogao propustiti lansirati još jednu otrovnu verbalnu strelicu.

"Čak i da Pereira dođe u UFC te ga ja nokautiram, to neće izbrisati ono što se dogodilo. Moraš takve stvari prihvatiti i krenuti dalje te je to savjet koji dajem Paulu. Nećeš ovo nikad uspjeti poništiti. Čak i da nekim čudom te radnom etikom dođe do nove prilike, on ne može sam sebe odj**ati. Razumijete li? Napravio sam mu što sam mu napravio i osramotio ga. Na njemu je da to prihvati i shvati ga njegova usta pišu čekove koje njegovo dupe ne može isplatiti", još je zaključio Israel kojem bi jedan revanš mogao uslijediti. Ako Robert Whittaker za desetak dana savlada Jareda Cannoniera, dobit će priliku protiv Adesanye vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Linker
20. rujan 2024 21:34