Regija

Ranking karijere za 'Savagea': Babić skočio gotovo 150 mjesta na teškaškoj ljestvici

Alen Babić
 Instagram
Pobjeda protiv Shawndella Wintersa donijela je Alenu Babić veliki skok na teškaškoj rang ljestvici

Uvjerljiva pobjeda u najvećem meču dosadašnje karijere donijela je Alenu Babiću i najveći skok, kako po pitanju popularnosti, tako i reputacije te rankinga. Osim što ga je ovog tjedna putem medija upoznala britanska publika, istoj je sada potvrdio kako stoji iza svojih riječi, oduševivši ih svojih stilom boksa i prekidom već u drugoj rundi. "Savage" je u potpunosti opravdao svoje mjesto na velikoj pozornici, u Fight Campu Matchroom Boxinga.

Osim što je Twitter bio prepun pozitivnih komentara na njegov nastup, ali i karakter, Babić može biti zadovoljan ostvarenjem i na onoj najvažnijoj boksačkoj ljestvici, posebno ako se spominju boksači izvan samog vrha. Riječ je naravno o onoj BoxReca, na kojoj je Alen prije meča bio 218. teškaš svijeta. Pobjeda nad Wintersom donijela mu je dovoljno bodova da skoči čak 146 pozicija te je od danas 72. teškaš svijeta. Jednu poziciju ispod njega nalazi se boksač kojeg je upravo dominantno savladao, Shawndell Winters.

Babić je time ostvario ambiciju koju je imao kad je otputovao u Portugal na pripreme s Whyteom, prije nego što je uspio dogovoriti meč. Doći do pozicije unutar najboljih sto teškaša, koja bi mu svakako trebala donijeti zanimljivije mečeve i bolje pozicije na boksačkim programima u budućnosti.

29-godišnji "Savage" ovim je trijumfom postao treći najbolje rangirani hrvatski teškaš na spomenutoj ljestvici. Filip Hrgović tamo se nalazi na 20., a Petar Milas na 48. mjestu u svijetu. Babić je ovako preskočio Agrona Smakićija, koji je sad 110. teškaš svijeta te četvrti u Hrvatskoj, dok Top 5 naših boksača zatvara Kristijan Krstačić.

Linker
22. rujan 2024 09:54