Regija

Rakić se osvrnuo na borbu Teixeire i Prochazke: ‘Ne možeš naučiti hrvati u samo 3 tjedna.‘

Aleksandar Rakić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Osvrnuo se na vrline i mane koje posjeduju oba borca, te otkrio tko ima prednost.

Još točno mjesec dana ostalo je do Rakićevog povratka i njegove borbe protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Jana Blachowicza. Rakić je nedavno održao intervju u kojem se osvrnuo na prvaka Glovera Teixeiru, izazivača Jirija Prochazku te dao svoju predikciju za njihovu predstojeću borbu koja će se održati 11. lipnja (6. mjesec) u Singaporu.

"Čuo sam da je otišao trenirati kod Henryja Cejuda ali budimo iskreni - ne možeš naučiti hrvati u samo 3 tjedna" - osvrnuo se Rakić na Jirijeve pripreme protiv Glovera.

"Moraš hrvati godinama da bi to funkcioniralo. Ako ga Jiri ne nokautira u prvoj rundi to će biti jako teška borba za njega. Razlog tome je taj što Glover može primiti udarac. On konstantno vrši pritisak, ima vrhunsku hrvačku i grappling bazu i strašno je jak. Kao što sam već rekao hrvanje ti mora biti na vrhunskoj razini, a to nije ono što smo mogli vidjeti kod Jire."

"Raketa" očito misli da će ključan faktor u borbi odigrati hrvanje, te ne vjeruje da će se Jiri u tome dobro snaći.

"Dajem prednost Gloveru, ali ne samo zbog hrvanja i grapplinga već i zbog udaračkih sposobnosti. Jiri je vrlo agresivan udarač ali previše se otvara. Protiv Volkana i Reyesa bio je dva puta uzdrman. Ako se to ponovi ovaj put Glover će ga sigurno nokautirati. Glover je pametan borac koji se susreo s toliko kvalitetnih boraca i nema toga što ga može iznenaditi. On je u ovoj igri već jako dugo i prednost u ovoj borbi dajem njemu."

Glover se do sada pokazao kao tvrd orah nebrojeno puta, a pobjeđivao je čak i kada nije bio favorit. On je tip borca koji svoje protivnike uvuče u duboke vode te ih sustavno demolira tijekom cijele borbe. Jiri je s druge strane vrlo eksplozivan i nepredvidiv borac koji može iznenaditi protivnika u svakom trenutku. Ovo će biti sudar različitih stilova što čini borbu još zanimljivijom.

Linker
20. rujan 2024 14:32