Regija

Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz razmijenili poruke nakon otkazivanja njihove borbe

Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Mnogi su ostali razočarani s vijesti koja nas je dočekala vezana uz borbu Rakića i Blachowicza

26. ožujka trebala se održati UFC borba poluteške kategorije između Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza, borba koja vrlo lako može donijeti idućeg borca u borbi za titulu. Nažalost, ona je otkazana zbog ozljede poljskog borca te je trenutno poznato samo kako bi se trebala održati nekog kasnijeg datuma.

Koji bi to datum mogao biti trenutno ne znamo, prije svega zbog toga što ne znamo kakva je priroda Janove ozljede i koliko će mu vremena biti potrebno za oporavak.

Kako se Rakić u 2020. i 2021. godini borio samo po jednom, nema nikakve sumnje da je ovim raspletom ostao razočaran, posebno jer se već krenuo pripremati za najveću borbu svoje karijere. Ipak, nije pokazao negativne emocije nakon ovoga što se dogodilo. Otišao je na Twitter, gdje je odlučio statusom pružiti podršku bivšem prvaku i poželjeti mu brz oporavak.

"Budi što prije dobro i brzo se oporavi Jan. Vidimo se kasnije ove godine. Želim ti sve najbolje", napisao je "Rocket", koji nikako da krene ispunjavati sav svoj potencijal. No, moglo bi na kraju biti po onoj staroj "strpljen-spašen".

Dobio je tako Rakić i odgovor u kojem mu se Jan zahvalio, također uz poruku kako će se uskoro ipak vidjeti.

Bilo bi dobro da se borba dogovori za neki datum najkasnije do kraja svibnja, budući da je borba za titulu, između Glovera Teixeire i Jirija Prochazke dogovorena za početak istog mjeseca. Tada bi se sve dalo dobro posložiti i organizirati iduću borbu već za kraj ljeta ili početak jeseni, čime bi se u ovoj godini održale dvije borbe za titulu, što bi svakako trebao biti neki minimum.

Više o tome trebali bismo saznati u narednim danima, prije svega nakon što Blachowicz otkrio kakva je zapravo ozljeda koja ga je prinudila na odgodu borbe.

Linker
20. rujan 2024 12:01