Ostalo

Zasad ništa od povratka u UFC: Nekoć veliki UFC-ov talent ugovorio je dva nastupa, Masvidal ga dovodi pod svoje okrilje

Georges St-Pierre (lijevo) i Kevin Lee (desno)

 Screenshot (instagram, Kevin Lee)
32-godišnji borac iz Detroita odlučio je nastaviti svoju karijeru koju je završio prije nešto više od godinu dana

Prije nešto više od tjedan dana pisali smo vam o usponu i padu Kevina Leeja, kao i o njegovom mogućem povratku u MMA. Nekoć ogromni talent UFC-ove lake kategorije već godinama neplanski luta, odlazi u mirovinu da bi se nekoliko mjeseci kasnije vratio sportu, pretežno upisuje poraze i zapravo konstantno tone sve dublje.

Lee se prošle godine čak nakratko i vratio pod okrilje UFC-a, ali u povratničkom nastupu poražen je nakon samo 55 sekundi borbe. Rinat Fakhretdinov brzo ga je uzdrmao, a zatim ga je ugušio i ostavio bez svijesti. Lee se desetak dana kasnije ponovno umirovio, ali uskoro slijedi njegov povratak borbama.

Potvrđeno je kako će Kevin nastupiti već 28. rujna (deveti mjesec), a njegovo novo utočište bit će organizacija pod nazivom Lights Out Championship (LOC). Radi se o ne pretjerano poznatoj organizaciji iz Michigana, a Lee će nastupiti na njihovom 17. eventu.

Thiago Oliveira (17-12-1) borac je koji će Leeja dočekati u povratničkom nastupu, a radi se o Brazilcu koji je skupio 30. profesionalnih nastupa, ali podalje od najvećih pozornica. 2019. godine odradio je jedan nastup pod okriljem Bellatora i poražen je jednoglasnom odlukom sudaca u meču protiv Jona Manleyja. Izuzev toga, Oliveira je karijeru gradio po manjim organizacijama, a u posljednjih pet nastupa upisao je jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. Oliveira je ranije ove godine prekinuo niz od čak osam uzastopnih poraza.

Zanimljivo je da Kevin Lee već ima ugovoren još jedan nastup. "Motown Phenom" nastupit će i 15. studenog (11. mjesec) na Gamebred Bareknuckle MMA 8 eventu. Organizacija Jorgea Masvidala zasad nije pronašla protivnika koji će se obračunati s Kevinom, ali ne sumnjamo da će ubrzo biti sve poznato.

Lee je zazivao nastup na Dana White‘s Contender Seriesu, bio je spreman boriti se za pet tisuća dolara, ali očito ove sezone neće dobiti priliku na DWCS-u. Upitno je hoće li ju ikada više dobiti pod okriljem najveće svjetske MMA organizacije, ali pred 32-godišnji Kevinom još je pregršt vremena za velike rezultate.

Linker
20. rujan 2024 16:02