Ostalo

(VIDEO) Mislili ste da je Power Slap ‘idiotizam‘? Pogledajte kakva borba se odvija u bizarnoj azijskoj organizaciji

Ultimate D**k Kicking Championship

 Screenshot (twitter, Fight Circus)
Ultimate D**k Kicking Championship naziv je ovog "sporta"

Mnoštvo kritika od strane javnosti dobio je Dana White nakon pokretanja takozvanog "Power Slap" projekta. Radi se o takozvanom šamaranju gdje dvoje natjecatelja naizmjenično udaraju šamare jedno drugom, a do pobjede se može doći prekidom ili na bodove.

UFC-ov predsjednik kritiziran je jer podupire nešto što je teško nazvati sportom, a predstavlja potencijalno veliku opasnost za sudionike. Natjecatelji koji primaju udarce nemaju mogućnost braniti se ili eskivirati udarce i jednostavno moraju podnositi čiste udarce. Jasno je da "Power Slap" nema previše smisla, a Whiteov projekt zasad ne djeluje pretjerano uspješno i UFC-ov predsjednik sigurno je imao veća očekivanja.

No, naravno da negdje na svijetu postoji nešto luđe od Whiteove lige šamaranja. Azijska organizacija Fight Circus poznata je po ugovaranju raznoraznih "freak fightova", odnosno borbi koje se održavaju po jako čudnim i često dosad neviđenim pravilima.

Tako je na njihovim društvenim mrežama počeo kružiti video dvojice muškaraca koji se nalaze u ringu i slično kao u Power Slapu, naizmjenično zadaju udarce. Međutim, ovdje se udarci zadaju nogom u međunožje, a dodatna je zanimljivost kako među natjecateljima u ulozi nekakvog suca stoji Matt Brown, legendarni UFC-ov veteran.

"Toliko o Power Slapu! Ovo sranje je neka druga razina!", poručio je Brown komentirajući nešto što su u Fight Circusu nazvali "Ultimate Dick Kicking Championship".

Što dodati? Raznorazne organizacije diljem svijeta trude se biti što kreativnije i uvesti nešto što publika dosad nije imala prilike gledati, ali nerijetko takve ideje odlaze u ekstreme. Od tučnjava u telefonskim govornicama i unutar automobila pa sve do udaraca nogom u međunožje. Sigurni smo da je ideja još mnoštvo, ali nismo sigurni je li to pozitivna stvar.

Linker
21. rujan 2024 07:44