Ostalo

(VIDEO) Kaos u Rusiji! Izgubio prekidom pa povukao potez zbog kojeg traže njegov doživotni izgon iz MMA sporta

Sergey Bobryshev i Zalimkhan Yusupov

 Screenshot/X (Happy Punch)
Zalimkhan Yusupov autor je vjerojatno najskandaloznijeg poteza u borilačkoj 2024. godini

Fokus šire borilačke javnosti uglavnom je usmjeren prema najvećim svjetskim MMA organizacijama, napose UFC-u, no manje promocije diljem planeta također redovito nude uzbudljive mečeve, spektakularne nokaute ali i - bizarne situacije. Potvrđuje to i slučaj s MMA Series 78 priredbe održane 2. travnja u Rusiji, na kojoj su gledatelji svjedočili jednom od najskandaloznijih poteza godine i to u glavnoj borbi večeri.

"Main event" u moskovskom Teatru Odeon donio je okršaj u velter kategoriji između ruskog prvaka Sergeya Bobrysheva i gruzijskog izazivača Zalimkhana Yusupova. Bobryshev je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, a prilikom službenog proglašenja pobjednika dogodile su se stvari koje je teško opisati, a još teže shvatiti.

Najavljivač je, naime, krenuo izgovarati ime prvaka kao pobjednika borbe, a istodobno je poraženi Yusupov podigao obje ruke u zrak (zajedno sa sučevom rukom) čime je valjda htio sugerirati da je on pobjednik iako je izgubio prekidom. Sudac je tada naglo spustio njegovu ruku, a podigao Bobryshevu kao što i priliči situaciji. Ruski borac je nakratko proslavio svoju pobjedu, pružio ruku i zagrlio se s Gruzijcem koji mu je najprije nešto mirno govorio, a onda ga iznenada - pogodio desnim krošeom u glavu. Kako je cijela ova bizarna sekvenca izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Brojni fanovi nakon ovog su poteza tražili strogu kaznu, pa čak i doživotnu suspenziju iz MMA sporta, za gruzijskog borca kojem je ovo bio 16. poraz u karijeri, uz 19 pobjeda. Prvaku Bobryshevu ovo je, s druge strane, bila 19. pobjeda, a gubio je samo tri puta u profesionalnoj karijeri. Jedan od tih poraza nanio mu je upravo Yusupov u njihovom prvom meču, održanom krajem svibnja 2021. godine (jednoglasna sudačka odluka).

Linker
25. kolovoz 2024 16:39