Ostalo

Preminuo je Paolo Kekezović: Hrvatski borac i trener izgubio je dugogodišnju bitku s teškom bolesti

Paolo Kekezović

 (facebook, Blue World Institute)
Splićanin se opirao teškoj bolesti nešto više od tri godine, ali tijelo ipak nije izdržalo

Jako tužna vijest dolazi iz Splita. 39-godišnji hrvatski borac Paolo Kekezović nakon dugogodišnje borbe s karcinomom nažalost je preminuo. Ime Paula Kekezovića poznato je na domaćoj borilačkoj sceni, posebno u Splitu i okolici.

Nekadašnji kickboksač i MMA borac, a kasnije trener u splitskom Pit Bullu, dugi niz godina davao je svoj obol razvoju borilačkih sportova u Hrvatskoj. 2013. godine odselio je u Kanadu ‘‘trbuhom za kruhom‘‘, a trenerski posao nastavio je obavljati u Randy Couture Gymu u Kanadi.

Još od srpnja 2021. godine Kekezović je vodio najtežu borbu u svom životu. Paolo je tada posjetio liječnika zbog iznenadnih i jakih bolova, a dijagnosticiran mu je karcinom pluća koji se proširio na mozak, zdjelicu, kralježnicu, jetru i rebra. Kekezović koji je borac gotovo cijeli svoj život, nije bio spreman predati se, ali liječnici u Kanadi nisu mu davali šanse za preživljavanjem teške bolesti.

‘‘Poslali su me kući i rekli su mi da čekam, dali su mi kutiju tableta. Javili su mi se tek nakon dva mjeseca. Doslovno su me poslali kući da umrem. Moja odluka da se vratim u Hrvatsku bila je ispravna. Kad se rak proširi na druge dijelove tijela, liječnici smatraju kako izliječenje nije moguće. Moj tip karcinoma nije moguće izliječiti, ali ja u to ne vjerujem.‘‘, govorio je početkom 2023. godine u Gradskom kazalištu Marka Marulića gdje je organizirao predavanje.

Nije Kekezović u konačnici uspio pobijediti tu bolest, ali nikada se nije prestao boriti i s ovog svijeta otišao je onako kako dolikuje pravim borcima - ‘‘na štitu‘‘.

Svojom ustrajnošću, borbom i željom za ozdravljenjem sigurno je mnoge motivirao da ne odustaju od sebe i ne gube nadu u svoje ozdravljenje. Iza njega ostaju dva sina i supruga Žana koji mogu biti ponosni na velikog borca kakav je bio njihov otac i suprug, Paolo Kekezović.

Sada neka počiva u miru Božjem.

Linker
10. kolovoz 2024 15:01