Ostalo

‘Njemu je trening pomogao da prebrodi gubitak sina. Iz nekog razloga Bog i svemir stavljaju prepreke ispred ovog čovjeka‘

Francis Ngannou vs. Ciryl Gane - UFC 270

 Frederic J. Brown/afp/profimedia
Poznati MMA trener progovorio je o intimnoj strani suradnje s bivšim teškaškim prvakom UFC-a

Francis Ngannou uskoro će debitirati u PFL-u, a nakon svega što je prošao izvan borilačkog sporta, glavni trener kultnog kluba Xtreme Couturea, Eric Nicksick, oduševljen je što ga vidi kako se ponovno priprema za povratak u MMA.

Ngannou će dugo očekivani debi pod PFL-ovim okriljem imati 19. listopada, kada će rukavice ukrstiti s Renanom Ferreirom, prvakom PFL-a u teškoj kategoriji za 2023. godinu. Bit će to prvi MMA meč za Ngannoua nakon posljednje borbe u UFC-u, gdje je obranio titulu jednoglasnom odlukom protiv Ciryla Ganea.

"Presretan sam zbog njega, a kao što smo puno puta razgovarali, nakon gubitka njegovog sina, bilo je ključno da mu um bude okupiran i da se fokusira na svoju borilačku karijeru" izjavio je Nicksick za MMA Junkie. "Nisam bio siguran hoće li se ikada više boriti."

"Takva vrsta tragedije, takav gubitak, nikada ne znaš kako će netko reagirati. Ali kada smo ga vratili u dvoranu, to je ponovno probudilo njegovu strast za MMA-om, i želio se ponovno boriti. Sretan sam zbog njega, stvarno. Čini se da je sada u dobrom mjestu."

"Predator" je u potpunosti iskoristio fleksibilnost koju mu je ugovor s PFL-om omogućio - mogućnost da se natječe u boksu. Ngannou je profesionalno debitirao u boksu protiv prvaka Tysona Furyja, te je mnoge iznenadio time što je natjerao velikog prvaka u nokdaun, iako je na kraju izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Nakon toga uslijedio je meč protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue, gdje je poražen u drugoj rundi.

Ipak, mnogo važniji od drugog poraza u boksu bio je gubitak njegovog sina Kobea, koji je preminuo mjesec dana kasnije. Ngannou je priznao da je razmišljao o povlačenju iz sporta dok se borio s obradom tog gubitka.

Nicksick je samo sretan što je mogao pomoći Ngannouu da skrene misli s obiteljske tragedije.

"Mislim da je naš glavni fokus bio vratiti ga u dvoranu i pomoći mu da se izliječi, to je stvarno bilo najvažnije" rekao je Nicksick. "Ako je u tom procesu osjećao da se želi ponovno boriti, onda neka bude tako. Nama je bilo važno da se naš prijatelj oporavi i da mu pružimo podršku."

"Govoriš o najotpornijoj osobi koju sam ikada upoznao. Iz nekog razloga, Bog, sudbina, svemir, stavlja ove prepreke pred ovog čovjeka, a mi smo svjedoci onoga što je sposoban učiniti."

"Počašćen sam što sam uz njega" rekao je Nicksick. "On je moj prijatelj prije svega. Znam da sam na kraju dana njegov trener, ali mi smo braća po oružju. Znam za što se bori i znam njegovu svrhu trenutno. Ovdje sam da mu pomognem ostvariti taj cilj."

Linker
19. rujan 2024 13:28