Ostalo

‘Cro Cop je bio opasan čovjek. Nisam mislio da ću mu se svidjeti, bili smo u istoj svlačionici, a on je kartao...‘

Quinton ‘Rampage‘ Jackson

 Screenshot/YouTube (PowerfulJRE)
‘Rampage‘ Jackson prisjetio se svog prvog susreta s Mirkom Filipovićem

Tijekom posljednjeg gostovanja u podcastu Joea Rogana, Quinton "Rampage" Jackson govorio je o nizu zanimljivih tema povezanih s borilačkim sportom, a u jednom trenutku dotaknuo se i najboljeg hrvatskog MMA borca svih vremena - Mirka Filipovića.

"Rampage" i Rogan, naime, komentirali su čuveni meč između Cheicka Konga i Pata Barryja iz lipnja 2011. godine, kada se Kongo vratio iz teškog "knockdowna" i pobijedio Barryja tehničkim nokautom u jednom od najvećih preokreta u UFC-ovoj povijesti, a u nastavku su se dotaknuli i legendarnog Cro Copa.

"Kongo je bio dobar kickboksač, pobijedio je Cro Copa. Ne želim pričati sr*nja, Kongo je moj veliki brat, ali bio sam vrlo ponosan na njega kada je pobijedio Cro Copa jer je Cro Cop bio opasan čovjek sa svojim ‘kickovima‘", rekao je Jackson, a Rogan se nadovezao: "On je jedan od najjačih udarača ikada. Postoji fotografija iz njegovog meča s Heathom Herringom, jesi li gledao tu borbu?".

"Pogodio ga je u tijelo...", odgovorio je "Rampage", a Rogan nastavio: "Pogodio ga je, a njegova cjevanica je ušla do pola Herringovog tijela, to je užasna fotografija. Osobito je bila strašna njegova lijeva noga, znaš kako je govorio: ‘Desna noga bolnica, lijeva noga groblje‘".

Nakon toga su pogledali fotografiju iz meča Mirka i Herringa o kojoj je Rogan govorio, ali i slične udarce u jetru Cro Copovih mečeva s Joshom Barnettom i Brendanom Schaubom.

"To je savršen ‘kick‘, duboko u tijelo...", komentirao je Rogan, a Jackson se prisjetio prvog susreta s Filipovićem:

"Prvi sam put upoznao Cro Copa kada sam se borio u K-1, PRIDE me poslao u K-1 jer mi je to bila posljednja borba u ugovoru pa su mislili da ću biti nokautiran i obnoviti ugovor za manje novca. Nisam očekivao da ću se svidjeti Cro Copu. Smjestili su nas u istu svlačionicu, a on je tamo kartao. Japanska reporterka je došla do mene dok sam se istezao, a na podu je bio i moj lanac, i pitala me zašto imam lanac i što on znači. Pretpostavljam da u K-1 nisu znali ništa o meni jer sam dolazio iz PRIDE-a, stavio sam lanac na sebe i rekao joj: ‘Ja sam pas‘, te se krenuo zafrkavati, a Cro Cop je umro od smijeha. Tada sam mu se svidio i svaki put kad bi me vidio bih ga nasmijao, on je ‘cool‘ tip.

"On je jako ‘cool‘ tip. Jedan je od prvih koji su došli iz kikboksa i bili dobri u MMA-u jer je bio toliko eksplozivan. Za mnoge druge, poput Petera Aertsa ili Ernesta Hoosta, ne znam bi li uspjeli prevesti svoj stil. Ernesto je ‘sjeckao‘ po nogama i pogađao udarcima, ali Cro Cop bi samo eksplodirao, ‘bam‘, dodao je Rogan, a "Rampage" zaključio: "Imao je i dobru hrvačku obranu. Antonio McKee je trenirao s Cro Copom, a on je jedan od najboljih hrvačkih i MMA trenera.

Linker
23. kolovoz 2024 09:51