K1 i Boks

Zhilei Zhang otkriva: ‘Pregovaramo s Usykom oko datuma i lokacije, želim biti prvak!‘

Zhilei Zhang

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako je voljan Joyceu dati revanš, Zhanga u ovom trenutku samo zanima prvak Usyk i njegove titule

Nedavno je Zhilei Zhang došao do velike pobjede svladavši do tada neporaženog Joea Joycea tehničkim nokautom u petoj rundi. Od našeg Filipa Hrgovića je poražen prošloga ljeta u Saudijskoj Arabiji, a pobjedama se teško mogao vratiti na bolji način. Joyce je slovio za ponajboljeg teškaša svijeta, a Zhang ga je relativno lagano riješio.

Zainteresiran je Kinez i za revanš protiv Joycea, no trenutno mu to nije prioritet. Za očekivati je bilo da će sada tražiti samo najveće moguće mečeve, a sada je rekao kako ga u ovom trenutku zanima samo Usyk:

‘‘Sada želim izazvati Usyka, tako da je moj trenutni plan boriti se protiv njega. Moj tim razgovara s Usykovim oko datuma i lokacije, a to sve zahtijeva jako puno pregovaranja. Jako sam samopouzdan i moj je cilj postati prvak svijeta u boksu. Sad sam samo jedan korak od svog cilja tako da treniram jače nego ikad. Želim se učiniti snažnijim i poraziti Usyka. Želim postati prvi teškaški šampion u povijesti Kine, a mislim i Azije‘‘, rekao je Zhang za CGTN Europe.

‘‘Volim izazivati one najjače. Baš kao što sam rekao prije borbe, da bi bili najbolji – morate pobijediti najboljeg. Ljudi misle da nisam dovoljno snažan jer su iznad mene pravi prvaci poput Joshue i Furyja. Iako Joshua sada nije prvak, vladao je ovim sportom godinama. Sve su to jaki borci i želim izazvati sve do jednog‘‘, dodao je.

Usykov idući protivnik je vrlo vjerojatno Daniel Dubois, iako se još uvijek čeka službena potvrda. Unatoč porazu od Hrgovića, Zhang se nastavlja penjati do samog boksačkog vrha kojeg će, vrlo izgledno, i dosegnuti.

Linker
21. rujan 2024 07:34