K1 i Boks

Zhilei Zhang morat će dobiti dopuštenje Joea Joycea za meč protiv Furyja: Britanac želi revanš!

Joe Joyce (desno) vs. Zhilei Zhang (lijevo)

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Joe Joyce želi priliku osvetiti se Zhangu za poraz koji je pretrpio u četvrtom mjesecu ove godine

Prije nekoliko dana prenijeli smo vam vijest o potencijalnom obračunu između Zhileija Zhanga i Tysona Furyja. Fury je ostao bez protivnika nakon što su mu propali pregovori s Oleksandrom Usykom, a WBC trenutno nema obveznog izazivača za titulu koja je u Furyjevom vlasništvu.

Tu je priliku uočio Zhilei Zhang, kineski teškaš i nositelj WBO-ove titule privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Furyjev kopromotor Bob Arum za ‘‘Ringside Reporter‘‘ u subotu je potvrdio kako ciljaju na ugovaranje meča između Furyja i Zhanga.

‘‘Fokusiramo se na Kineza koji je pobijedio Joycea. Vjerojatno za srpanj (sedmi mjesec). Pokušavamo to dogovoriti tijekom ovog vikenda.‘‘

Joe Joyce promatrao je sa strane ovu situaciju, a nakon što je čuo da bi se Zhang i Fury mogli jako brzo dogovoriti, Britanac je reagirao i aktivirao je klauzulu koja mu omogućuje revanš protiv Zhileija Zhanga.

Joyce je prije nešto manje od mjesec dana izgubio prekidom od Zhanga, ali prema ugovoru može zatražiti instantni revanš. Premišljao se ‘‘Juggernaut‘‘ jedno vrijeme, ali na koncu se ipak odlučio za aktivaciju klauzule.

Poznati boksački reporter Mike Coppinger prvi je objavio ovu informaciju, a jedan od Joyceovih menadžera, Adam Morallee, potvrdio je tu vijest. No, što to znači za meč između Furyja i Zhanga?

Još uvijek je moguće da Zhang i Fury dogovore međusobni okršaj u boksačkom ringu. Međutim, sada će im biti potreban pristanak Joea Joycea, točnije Zhang će morati dobiti dopuštenje Joycea da odradi taj meč. Joyce bi mogao pristati uz određenu naknadu koja bi mu bila isplaćena, ali upitno je hoće li Joyce pristati na to ili će inzistirati na revanšu.

Ako je vjerovati još jednom od Joyceovih menadžera, Zhang vjerojatno neće dobiti Joyceov pristanak da odradi meč protiv Furyja, jer Joe Joyce želi što prije osvetiti poraz od Zhanga.

‘‘Prva borba prošla je onako kako je prošla. Joe nam je jasno dao do znanja da želi revanš što prije, a to vam je dokaz da je Joe spreman boriti se s bilo kime u bilo kojem trenutku.‘‘, rekao je menadžer Shane Watson za ‘‘Talk Sport‘‘.

Nadao se Kinez velikom meču protiv Tysona Furyja, ali čini se da od toga neće biti ništa, barem zasad.

Linker
14. rujan 2024 07:47