K1 i Boks

(VIDEO) Unuk Muhammada Alija imitirao pokrete svog djeda i došao do još jedne pobjede nokautom

Nico Ali Walsh

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Mladi Nico Ali Walsh upisao je treću pobjedu prekidom, u četiri dosad odrađena profesionalna nastupa

Velik pritisak stavljen je na leđa Nice Alija Walsha. 21-godišnji američki boksač, unuk je Muhammada Alija, po mnogima najvećeg boksača u povijesti. Ipak, borac srednje kategorije, zasad dobro gradi svoju karijeru, a neporažen je ostao i nakon četvrtog profesionalnog meča.

Prekidom u drugoj rundi, Nico Ali Walsh pobijedio je Jeremiaha Yeagera (1-2-1). Bio je to dobar nastup Walsha i pobjeda potrebna za samopouzdanje. Naime, Walsh se prije šest tjedana borio u Madison Square Gardenu, a protivnik mu je bio do tada neporaženi Reyes Sanchez (6-0). Bila je to priredba na kojoj je Lomachenko savladao Comneyja. Neiskusni Walsh nije navikao na toliku pozornicu i namučio se u svom meču. Na koncu je slavio većinskom odlukom sudaca, nakon četiri runde borbe.

Ipak, Walsh je sinoć u Oklahomi imao puno lakši posao protiv Yeagera koji je zapravo prvenstveno MMA borac. Naime, iza Yeagera je čak 15 profesionalnih MMA nastupa (5-10-0), a pokazao se nedoraslim za unuka Muhammada Alija. Lijevim krošeom nokautirao je Nico svog protivnika, a uočljiv je i poznati ''Ali shuffle'' netom prije udarca kojim je okončao meč. Spomenutim ''shuffleom'' zapravo je imitirao svog slavnog djeda, a vjerojatno se radi o svojevrsnom načinu za odavanje počasti.

21-godišnji Nico, sin je Alijeve kćerke Rashede, druge najstarije od ukupno devetero Alijevih potomaka. Nakon nekoliko godina amaterskog boksa, prošle godine otisnuo se u profesionalce i brzo je došao do četiri pobjede. Koliko daleko će dogurati, saznat ćemo narednih godina.

Linker
20. rujan 2024 17:24