K1 i Boks

(VIDEO) Terence Crawford poslao Joshui poruku: ’Dubois je bolji. Bio si previše samouvjeren i pogriješio si...’

Terence Crawford

 SCREENSHOT (SKY SPORTS)
Čovjek koji je nosio svjetske titule u četiri različite težinske kategorije zasigurno ima nešto ’pametno za reći’

Terence Crawford bio je među mnogim boksačkim zvijezdama koje su u subotu navečer s tribina Wembley stadiona u Londonu promatrale kako Daniel Dubois ruši Anthonyja Joshuu pred rekordnih 96 tisuća gledatelja.

Dubois je Joshuu četiri puta poslao u nokdaun te ga u petoj rundi nokautirao, čime je prvi put obranio svoju IBF titulu u teškoj kategoriji.

Dubois je Joshuu slao na pod u prvoj, trećoj, četvrtoj i petoj rundi, a čak je uspio preživjeti kratki nalet očajničkog napada od strane Joshue, neposredno prije nego što ga je pogodio udarcem za nokaut koji će se dugo pamtiti.

"Ne, uopće nisam bio iznenađen", rekao je Crawford medijima dok je napuštao dvoranu. "Bolji borac je pobijedio, a Dubois je bio bolji čovjek. Iskoristio je Joshuine pogreške i pobijedio u borbi. Bila je to sjajna borba. Mislim da je Joshua postao previše samouvjeren neposredno prije nego što je borba završila. Uzdrmao je Duboisa udarcem i krenuo po nokaut, ali je zaboravio na obranu i osnovne stvari."

"Dubois je došao s namjerom da pobijedi, i to si mogao vidjeti u njegovim očima. Nije planirao napustiti ring bez pobjede."

Joshua, koji sljedećeg mjeseca puni 35 godina, sada ima omjer 6 pobjeda i 4 poraza u posljednjih 10 borbi tijekom posljednjih pet godina, nakon poraza od Oleksandra Usyka (dva puta), Andyja Ruiza Jr. i sada Duboisa. No, Joshua je odmah nakon borbe odbacio bilo kakve priče o mogućem umirovljenju.

Ipak, Crawford ima određene sumnje o tome hoće li dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji uspjeti ponovno oživjeti svoju karijeru.

"Uh, ne znam može li se Joshua oporaviti od ovoga", rekao je Crawford. "Joshua je bio u puno ratova. Borio se s mnogo sjajnih boraca. Mislim da može, ali bit će teško jer njegovo tijelo nosi puno tragova."

Linker
22. rujan 2024 10:20