K1 i Boks

(VIDEO) Plazibat i Rigters odradili sučeljavanje, Plaza navukao bijes stranih navijača: ‘To se ne radi, pretjerao je‘

Antonio Plazibat i Levi Rigters

 Screenshot (instagram, Glory)
Hrvatski teškaš uputio je oštre prijetnje svom sljedećem protivniku

Sinoć u Rotterdamu održan je Glory 93 event. Vodeća svjetska kickboksačka organizacija složila je ‘‘fight card‘‘ prepun imena koja imaju velik značaj na kickboksačkoj sceni i publika je mogla uživati u devet vrlo interesantnih mečeva.

Priredbu su predvodili Tyjani Beztati i Endy Semeleer. Beztati je trenutno ponajbolji borac na Gloryjevom rosteru, prvak je lake kategorije, a svoj pobjednički niz produljio je na osam uzastopnih pobjeda. Beztati ovaj put nije branio pojas u lakoj kategoriji, već je prešao u višu kategoriju i borio se protiv bivšeg prvaka velter kategorije.

Semeleer je krajem četvrtog mjeseca ove godine poražen tehničkim nokautom u meču protiv Chica Kwasija i ostao je bez titule prvaka u velter kategoriji. Bio je to drugi Semeleerov poraz u 38. profesionalnom nastupu, a sinoć se Semeleer po prvi puta u karijeri našao u gubitničkom nizu. Tyjani Beztati porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde zanimljivog tehničko-taktičkog nadmudrivanja. Semeeleer je bio u seriji od deset uzastopnih pobjeda, ali 2024. godina zasad je najlošija godina u njegovoj karijeri. 28-godišnjak iz Curaçaoa morat će posložiti neke stvari u svojo karijeri, a Tyjani Beztati ovom pobjedom vjerojatno je izborio meč za pojas u velter kategoriji.

U sunaslovnoj borbi večeri, Tajlanđanin Petpanomrung Kitamuukao upisao je čak osmu obranu pojasa u Gloryjevoj perolakoj kategoriji. ‘‘Petch‘‘ je odradio pet rundi s Japancem Kentom Haraguchijem i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Zanimljivo je kako je svih mečeva ‘‘main carda‘‘ okončano na isti način, jednoglasnom odlukom. ‘‘Main card‘‘ otvorili su Robin Ciric i srpski velteraš Nikola Todorović. Nažalost, Todorović se našao na gubitničkoj strani jednoglasne odluke i upisao je prvi poraz u svom drugom nastupu pod okriljem Gloryja. Vjerujemo da će se 26-godišnji borac iz Srbije brzo vratiti na pobjedničke staze.

Jedinu pobjedu prekidom na kompletnom eventu upisao je Albanac Asdren Gashi. On i Fabrice Gnedre iz Obale Bjelokosti nastupili su u prvoj borbi večeri, a meč je okončan već u prvoj rundi. Gashi je tri puta slao Gnedrea u nokdaun, a tri nokdauna unutar iste runde označavaju kraj meča.

image

Glory 93 - rezultati

Wikipedia

Plazibat podsjetio na legendarna ‘‘Cro Copova‘‘ sučeljavanja, ali i razbjesnio strane fanove

Zanimljivost ove priredbe svakako je i prisustvo Antonija Plazibata i Levija Rigtersa. Ovaj dvojac teškaša predvodit će Glory 95 event koji će se 21. rujna (deveti mjesec) održati u Zagrebu. Pobjednik tog meča mogao bi postati sljedećim izazivačem za pojas koji trenutno drži Rico Verhoeven.

Vidljivo je kako postoje određene tenzije na relaciji Plazibat - Rigters, barem sa strane hrvatskog borca. Plazibat je izgledao spremno da se iste sekunde potuče s Rigtersom i zvučao je zastrašujuće za mikrofonom.

‘‘Napokon sam se vratio, napokon natrag u Gloryju i u Hrvatskoj. Napokon sam tu da dohvatim Rica (Verhoevena). Spreman sam na sve.‘‘, započeo je Plazibat, a zatim je Rigters dobio priliku osvrnuti se na činjenicu da ga čeka nastup na gostujućem, neprijateljskom terenu.

‘‘Idemo u lavlju jazbinu. Bit će sjajno pred rasprodanom arenom, čeka nas velik meč. Dva različita stila borbe, bit će to interesantan meč. Upravo sam započeo s novim timom. Sjajno se osjećam i bit ću više nego spreman za borbu.‘‘, poruka je Nizozemca.

Nakon Rigtersovog obraćanja, Plazibat je dobio novu priliku govoriti za mikrofonom. Ono što je izrekao naišlo je na negodovanje kod stranih navijača koji u velikoj mjeri kritiziraju Plazibata na Gloryjevim društvenim mrežama. Sve je započelo pitanjem Josepha Valtellinija koji je pitao Plazibata u kakvom je stanju njegova ruka nakon teške prošlogodišnje ozljede.

‘‘Ruka je dobro. Dolazim po njega (Rigtersa), po njegov tim, članove obitelji, čak i po mačku. Jednostavno dolazim po sve. Nema plana, svi imaju plan dok ne prime udarac. Jedan mudri čovjek nekoć je to rekao (Mike Tyson) i bio je u pravu.‘‘, riječi su kojima je hrvatski teškaš navukao bijes stranih fanova.

Mnogi se čak pitaju je li Plazibat spomenuo ‘‘mačku‘‘ (‘cat‘) ili ‘‘dijete‘‘ (‘kid‘). Što god da je zapravo izrekao, svima je valjda jasno kako Plazibat nije osoba koja uistinu prijeti protivnikovoj obitelji, nego jednostavno promovira meč modernom metodom zvanom ‘‘trash talk‘‘. Neki će reći kako negdje ipak treba povući granice. Strani fanovi složni su da je Plazibat ipak pretjerao te da tuđe obitelji ne bi trebale biti predmet takvih prijetnji i ‘‘trash talka‘‘. Samo Plazibat zna što je mislio i zašto je ovaj put pomaknuo granice svog ‘‘trash talka‘‘, ali uvjereni smo da se iza svega izrečenog ne kriju zle namjere.

Antonio u svakom slučaju djeluje strašno motivirano nakon dugog izbivanja iz ringa. Pojedini fanovi tvrde kako ih je ‘‘face off‘‘ s Rigtersom podsjetio na legendarno sučeljavanje Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića i Wanderleija Silve, prvenstveno zbog Plazibatovog izraza lica.

Točno dva mjeseca udaljeni smo od Gloryjevog spektakla u Hrvatskoj i preostaje nam nadati se kako neće biti ozljeda i neplaniranih otkazivanja borbe.

Linker
27. srpanj 2024 10:09