K1 i Boks

(VIDEO) Jedan od najbrutalnijih nokauta ove godine: Prisjetite se kako je Joshua vratio Ngannoua u MMA

Anthony Joshua (lijevo) vs. Francis Ngannou

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Anthony Joshua brutalno je nokautirao Ngannoua u trećem mjesecu ove godine

Kakav je samo "hype" nastao oko boksačkih vještina Francisa Ngannoua nakon što je u desetom mjesecu prošao godine odradio egal meč s Tysonom Furyjem. Ngannou je Furyja čak poslao u nokdaun, a meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Brojni fanovi diljem svijeta bili su uvjereni kako je Ngannou zapravo "pokraden" protiv tada nominalno najboljeg teškaša na svijetu.

Vjerovalo se kako Francis sigurno može parirati i ostalim teškašima iz vrha, ali njegov drugi boksački nastup razuvjerio je sve one koji su ga vidjeli pri vrhu teške kategorije. Anthony Joshua bio je "Predatorov" drugi protivnik unutar ringa, a uslijedilo je bolno prizemljenje Francisa Ngannoua.

"Joshuina brada neće preživjeti Francisove bombe."

"Ngannou je snažniji udarač od Joshue"

"Ako je dohvatio Furyja, sigurno će pogoditi i Joshuu"

Ovako su glasili neki od komentara Francisovih fanova uoči meča protiv Joshue, dvostrukog osvajača svjetskih titula u teškoj kategoriji. Međutim, Anthony Joshua nije došao raditi "show" i zavaravati fanove. "AJ" se pojavio u svom najboljem izdanju i dokazao je kako ipak postoje razine u tom sportu, a Ngannou je daleko ispod njegove razine.

Već u prvoj rundi Ngannou se našao u teškom nokdaunu i srušen je mit o njegovoj "granitnoj bradi". Joshua je izgledao znatno opuštenije, a svakako i potkovanije unutar ringa. Ngannou je brzo shvatio kako ovo neće biti ni sličan meč onome koji je odradio protiv Furyja, a rasplet je uslijedio u drugoj rundi. Ngannou se našao u još jednom nokdaunu, a meč je mogao biti prekinut već tada.

Francis je ipak nastavio s borbom, ali Joshua je "namirisao krv" i sjajnim udarcem desnicom brutalno je nokautirao Ngannoua. Francis je uoči tog meča bio na glasu kao borac kojeg je gotovo nemoguće uzdrmati, ali Anthony Joshua posebna je vrsta udarača.

Sjajni engleski teškaš zapravo je vratio Ngannoua u MMA, jer Francis će svoj sljedeći nastup odraditi unutar PFL-ovog kaveza. Joshua se također nakon ovog kratkog izleta u "besmislene mečeve" vraća ozbiljnim nastupima i večeras ga čeka novi meč za svjetsku titulu.

Daniel Dubois naći će se na suprotnoj strani ringa, puno ozbiljniji boksač nego Francis Ngannou. Dubois drži IBF-ov pojas do kojeg je došao spletom dvaju okolnosti. Prvo je porazio Filipa Hrgovića u meču za status privremenog prvaka, a nakon što je Usyk napustio IBF-ov tron, Dubois je promoviran u prvaka. Večeras će tražiti prvu obranu svoje titule, a meč između njega i Joshue "na papiru" je jedan od najuzbudljivijih boksačkih mečeva u ovoj kalendarskoj godini. Preostaje nam vidjeti hoće li britanski teškaši opravdati očekivanja unutar ringa.

Najbolje trenutke Joshuinog meča protiv Ngannoua pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
21. rujan 2024 13:59