K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Ovo je bila najgora borba za titulu ikad, uništio bih obojicu u istoj večeri‘

Tyson Fury 

 John Walton/PA Images/Profimedia
‘Gypsy King‘ ima još pet dana za konačnu odluku

Nakon što je odlični Oleksandr Usyk sinoć obranio svoje pojase protiv nešto boljeg Joshue nego u prvom meču, Tyson Fury nije propustio priliku komentirati sudar ove dvojice teškaša. Pretpostavljate, nema ništa lijepo za reći ni za jednog ni za drugog.

Usyk je sinoć još jednom pokazao o kakvom se boksaču uistinu radi. Anthony Joshua se pojavio nedvojbeno bolji nego u prvom meču prošle godine, no to nije bilo dovoljno da se zaustavi tehnički savršeni Usyk.

Međutim, Fury ima malo drugačije mišljenje.

‘‘Moram biti iskren s vama ljudi, nakon gledanja onog mogu reći da su obojica bila s**nje. Bila je to jedna od najgorih teškaških borbi za titulu koju sam ikad gledao, jednostavno jebila s**nje. Ja bih uništio obojicu u istoj večeri, bilo je j**no s**nje‘‘, rekao je Fury nakon meča.

Nakon borbe i na press konferenciji, prvak Usyk je prozvao Furyja koji je sad službeno umirovljen, no mnogi ne vjeruju u priču o njegovom umirovljenju. S obzirom da je mirovinu stvarno i obznanio, WBC mu je dao rok do 26. ovog mjeseca da odluči inače mora napustiti titulu.

‘‘Siguran sam da Tyson Fury još nije umirovljen. Uvjeren sam da se želi boriti protiv mene, a i ja se želim boriti s njim. Ako se ne borim protiv Tysona Furyja, ne borim se s nikim‘‘, rekao je Usyk odmah u ringu.

Bit će zanimljivo pratiti priču oko Furyjeve mirovine. Vjerujemo da je trenutno najveći san svakog fana boksa vidjeti upravo ovaj teškaški obračun.

Linker
15. rujan 2024 15:04