K1 i Boks

Trener Gervonte Davisa otkrio istinu o pregovorima za borbu protiv Vasyla Lomachenka

Gervonta Davis i Vasyl Lomachenko

 Screenshot/@HitmanPromotion X
Jedan od Davisovih trenera, Kenny Ellis, izazvao je pomutnju jednom objavom, ali zatim je pojasnio situaciju

Pregovori između Gervonte ‘‘Tank‘‘ Davisa i Vasyla Lomachenka i dalje traju, unatoč neozbiljnim tvrdnjama koje govore suprotno.

Nakon Davisove pobjede nokautom nad Frankom Martinom prošlog mjeseca, njegovi i Lomachenkovi predstavnici počeli su razgovore o organiziranju borbe za ujedinjenje WBA i IBF svjetskih titula u lakoj kategoriji. Plan je ciljati tu borbu za studeni.

Ovi pregovori još uvijek napreduju i razumljivo će potrajati s obzirom na promocije i ugovore kojima pripadaju. Davisa predstavlja Al Haymonov PBC i bori se na Amazon Prime Videu, dok Lomachenka predstavlja Bob Arumov Top Rank i bori se na ESPN-u.

Prošle subote, u borbi koju je promovirao Arumov Top Rank, Shakur Stevenson pobijedio je Artema Harutyunyana i obranio svoju WBC titulu u lakoj kategoriji.

Nakon ove borbe, jedan od Davisovih trenera, Kenny Ellis, izazvao je pomutnju šaljivom objavom na društvenim mrežama.

Napisao je: "Najnovije vijesti, Vasyl Lomachenko je rekao da će se povući i pustiti Gervontu Davisa protiv Shakura Stevensona ove jeseni, a on će se boriti s pobjednikom početkom 2025."

Međutim, mnogi obožavatelji nisu shvatili neozbiljnu prirodu Ellisove objave.

To je zatim izazvalo odgovor Aruma koji je za BoxingScene rekao: "Ovi momci izmišljaju s***a."

Ellis je zatim pojasnio da nije bio ozbiljan. Napisao je: "Gdje je smisao za humor? Samo sam se šalio. ‘Tank‘ protiv Lome je još uvijek tu."

Ako se ostvari borba Davis protiv Lomachenka, bit će to borba koju obožavatelji priželjkuju već nekoliko godina, još od 2017. godine kada je Davis osvojio svoju prvu svjetsku titulu. Boksao je u super-perolakoji kategoriji, a Lomachenko je u to vrijeme bio kralj te divizije.

Unatoč pozivima da se tada dogodi borba za ujedinjenje titula, ‘‘Tank‘‘ je usmjeren u drugom pravcu. To je vjerojatno bio mudar potez s obzirom na to da je Lomachenko tada bio na svom vrhuncu dok je Davis imao samo 21 godinu i bio najmlađi prvak u cijelom sportu.

Sada je Lomachenko od tada dvaput poražen - od Teofima Lopeza i Devina Haneya - i ima 36 godina. U međuvremenu, Davisova karijera je napredovala i ušao je u svoju najbolju formu u dobi od 29 godina.

Bez obzira na to, Loma je pobijedio u svojoj posljednjoj borbi protiv Georgea Kambososa kako bi vratio jedan od pojaseva u lakoj kategoriji, a borba između njega i ‘‘Tanka‘‘ ostaje jedna od najboljih koje se mogu organizirati u toj diviziji.

Linker
20. rujan 2024 02:50