K1 i Boks

Teofimo Lopez Jr. planira prelazak u kategoriju iznad, protivnik bi mu trebao biti privremeni WBO prvak u velteru

Teofimo Lopez vs Steve Clagget

 KELLY GAVIN Getty Images Via Afp
Američki boksač zainteresiran je za prelazak u velter kategoriju

Lopezovi dani u junior velter kategorije čini se kao odbrojani.

Lopez, WBO prvak u kategoriji do 63,5 kg, uskoro bi mogao prenijeti svoju mantru i boksački moto "Takeover" u velter kategoriju, a to je otkrio u subotu.

"66.7 kg je nešto prema čemu planiram krenuti, možda već u sljedećem meču" rekao je Lopez ESPN-ovom reporteru Marku Kriegelu.

Lopez je odgovorio potvrdno kada ga je Kriegel pitao bi li se borio s WBO privremenim prvakom u velter kategoriji Brianom Normanom Jr. u rujnu u Madison Square Gardenu u New Yorku.

"Slušajte, vjerujem da ‘Teofimo Lopez, trostruki svjetski prvak u tri kategorije s 27 godina‘ zvuči jako dobro. U potpunosti sam za to" rekao je.

U posljednjih godinu dana, Lopez je često nagovještavao umirovljenje, ali je 26-godišnji boksač iz New Yorka naglasio da su ti osjećaji bili ništa više od marketinškog trika.

"Sjećam se da sam ranije izjavio da ‘više ne želim ovo raditi. Ne trebam ovo.‘ Osjećao sam da sam postigao sve" rekao je Lopez. "Izgubio sam malo vatre u tom trenutku, posebno nakon fenomenalne pobjede protiv Josha Taylora.

"I dalje imam glad za borbom. I dalje volim ovaj sport, i to je najvažniji dio."

Lopez (21-0, 13 KO) dolazi nakon jednoglasne odluke protiv Stevea Claggeta 29. lipnja. Taj meč je bio Lopezov peti u kategoriji do 63,5 kg od 2022. godine, a posljednja četiri meča otišla su na bodove.

"Vjerujem da i dalje imam snagu", rekao je Lopez. "Još uvijek sazrijevam u pogledu snage. Više se radi o IQ-u kad ste u ringu. To je zaista ono na čemu sada pokušavam napredovati.

"Dopustio sam članovima Kuće slavnih i matchmakerima iz Top Ranka Bruceu Trampleru i Bradu Goodmanu da oblikuju moju karijeru." Norman (26-0, 20 KO) također je pod promocijom Top Ranka.

Roster Top Ranka u kategoriji do 66,7 kg je slab, a Lopez bi bio razuman protivnik, posebno kad WBO potpuno dodijeli Normanovu titulu, čast koja još uvijek pripada Terenceu Crawfordu, koji je na putu prema kategoriji do 69,8 kg.

Kao trenutni WBO prvak u kategoriji do 63,5 kg, Lopez može odmah preći u kategoriju do 66,7 kg i izazvati za titulu, prema pravilima sankcijskog tijela.

Norman je zainteresiran za priliku da se bori s Lopezom.

"Bilo bi lako organizirati", rekao je Norman za BoxingScene ovog tjedna.

"Ako Lope] želi doći do 66,7 kg, rado ću ga uvesti u ovu kategoriju. Sve je moguće. Vidjeli smo što je napravio u prošlosti, pokušavajući biti velik u mladoj dobi. ... To bi se moglo dogoditi, ali posao je posao. Možda se neće dogoditi."

Linker
09. rujan 2024 01:09