K1 i Boks

Roy Jones Jr. savjetuje Joshuu da se zasad ne bori s Wilderom: ‘Protiv njega nemaš prostor za pogrešku‘

Deontay Wilder i Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Premier Boxing Champions; Sky Sports)
Legendarni Roy Jones smatra da bi Joshua prvo trebao vratiti samopouzdanje

Anthony Joshua morat će mudro i pažljivo odabrati svog sljedećeg protivnika. Sjajni britanski teškaš i nekadašnji svjetski prvak, trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza i treći poraz u nizu dobrano bi ga udaljio od samog vrha teške kategorije.

Time bi Joshua izgubio i reputaciju koju trenutno uživa, a unatoč dvama porazima od Usyka, dojam je da je Joshua i dalje zapravo najpopularniji teškaš na svijetu. Jedna lakša pobjeda za povratak samopouzdanja vjerojatno bi bila najbolji potez za nastavak karijere, ali Joshua nije zatvoren ka ugovaranju nove velike i teške borbe.

Deontay Wilder jedan je od boksača koji se nameće kao potencijalna opcija, a radi se o borbi koju bi svaki boksački fan na svijetu vrlo rado pogledao. Boksačka legenda Roy Jones Jr. smatra da bi Joshua ipak trebao izbjeći taj meč u svom sljedećem nastupu.

‘‘Ne može težiti borbi protiv Deontayja Wildera nakon dva poraza od Usyka. To nema nikakvog smisla. Pronađe li protivnika koji nije udarač poput Wildera, može se lakše vratiti pobjedama i samopouzdanju.‘‘, započeo je Jones za iD Boxing.

Ono što Jonesa brine jest činjenica da je Joshua ponovno u potrazi za trenerom. Roy smatra da bi ‘‘AJ‘‘ nakon pronalaska trenera trebao odraditi jedan lakši meč kako bi se lakše prilagodio na preinake i novi način rada.

‘‘Nakon što se prilagodi promjenama od strane novog trenera, onda će doći vrijeme za borbu protiv Wildera. Kad ga te promjene učine boljim i kad vrati svoje samopouzdanje, onda će moći ući u ring s Wilderom, jer on vjerojatno i može poraziti Widlera. Ali uđe li u taj meč s dva uzastopna poraza i narušenim samopouzdanjem, tko zna što će se dogoditi nakon što Wilder prvi put pogodi. Wilder je jedan od najjačih udarača u ovom trenutku i nemate prostor za pogreške.‘‘, završio je Roy Jones.

Velika je vjerojatnost da će Wilder svoj sljedeći nastup ipak odraditi protiv Andyja Ruiza, a tko će biti Joshuin sljedeći protivnik, uistinu je teško predvidjeti u ovom trenutku. Opcija je pregršt, ali AJ mora riješiti pitanje trenera.

Linker
19. rujan 2024 23:43