K1 i Boks

’Primio je dobar desni kroše u bradu i bilo je gotovo. Ja ću prokletom zecu i ružnom gadu Usyku oduzeti sve pojaseve’

Tyson Fury i Eddie Hearn

 SCREENSHOT (BOXINGSCENE)
Fury je nahvalio Duboisa, bio je ’blag’ prema Joshui dok je najoštrije riječi uputio prema glavnom vladaru svjetskog teškaškog boksa - Oleksandru Usyku

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Tyson Fury, imao je rezerviran prvi red za sebe kako bi gledao kako trenutni nositelj IBF titule, Daniel Dubois, ruši Anthonyja Joshuu čak četiri puta, prije nego što ga je u petoj rundi nokautirao u šokantnoj pobjedi.

Iako je Fury u potpunosti fokusiran na "osvetu" protiv Oleksandra Usyka 21. prosinca, nakon što je u svibnju pretrpio prvi poraz u karijeri od Ukrajinca, "Gypsy King" itekako je bio zainteresiran promatrač za Duboisovu pobjedu koja mu je obilježila karijeru protiv Joshue.

"Odradio je odličan posao – svaka čast mladom Danielu", rekao je Fury novinarima dok je napuštao Wembley stadion u subotu navečer. "Svi su ga otpisali, znate. Ušao je kao IBF prvak, a svi su ga tretirali kao da je nitko i ništa. Pokazao je od čega je napravljen. Sjajno za njega – fantastično."

"Što je pošlo po zlu za Joshuu? Ono što uvijek pođe po zlu u teškoj kategoriji – dobar desni kroše u bradu, i to je bilo to."

"Ovo je teška kategorija, dečki. S**nja se događaju. Jedan udarac i padaš. To se moglo dogoditi meni, vama ili bilo kome. U teškoj kategoriji uvijek si jedan udarac daleko od nokauta."

Baš kao što je Fury (34-1-1, 24 KO) tijekom karijere više puta ustajao s poda, Britanac je pohvalio svog dugogodišnjeg rivala za hrabru izvedbu. Neposredno prije nego što je Joshua (28-4, 25 KO) bio nokautiran snažnim desnim udarcem, uspio je uzdrmati Duboisa (22-2, 21 KO).

"Kad primiš udarce, ne vidiš često teškaše koji se dižu nakon što su srušeni", rekao je Fury.

"Na Joshui je da odluči što će dalje. Ako ima prave ambicije, vratit će se opet. Mora sam donijeti odluke. Odrastao je čovjek."

Joshua, koji u listopadu navršava 35 godina, odmah je nakon borbe odbacio priče o mogućem povlačenju. Fury, koji je 14 mjeseci stariji od Joshue, pretrpio je svoj prvi poraz od Usyka s 35 godina, te je aludirao na to da je možda njegova imala ulogu u Joshuinom porazu.

"Mislio sam da je borba 50-50", rekao je Fury. "Dubois je puno mlađi, ima 27 godina. ’AJ’ ima 35, kao i ja. Vrijeme ne čeka nikoga, zar ne? To je što je."

Fury i Dubois obojica su pod promocijom Franka Warrena. Fury planira pobijediti Usyka kako bi potom organizirao meč za apsolutnog prvaka protiv svog kolege iz Queensberry Promotions.

"Borim se protiv prokletog zeca i ružnog gada Usyka, i ponovno ću uzeti sve pojaseve – to vam garantiram", rekao je Fury. "Nakon što pobijedim Usyka, borit ću se s Duboisom. To mi je plan."

Linker
22. rujan 2024 10:06