K1 i Boks

Pri kraju pregovori Joshue i Furyja, poznato kad će se spektakl održati

Anthony Joshua i Tyson Fury
 screenshot/YouTube
Timovi Anthonyja Joshue i Tysona Furyja verbalno su dogovorili sve detalje željno iščekivanog ogleda

Sve je manje prepreka po pitanju meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja te se čini kako bi se okršaj dva teškaška svjetska prvaka mogao održati iduće godine. Zapravo, od početka se znalo da će ovog puta najlakše biti doći do dogovora između timova. Veći problemi su se pojavili sa strane, no kao da se i oni polako rješavaju.

Naime, novinar Mike Coppinger pojavio se s novim informacijama koje mu je iznio Eddie Hearn, glavni organizator meča. Otkrio je kako su svi glavni detalji dogovoreni te da će se meč održati u svibnju ili lipnju. Prema Hearnu, preostale su tek "sitnice", kao što je dogovor o tome koji će boksač ići prvi prema ringu, gdje će se meč održati te naravno konačni datum istog. Gledajući na veličinu događaja, neki od londonskih stadiona svakako je favorit.

Što se tiče spomenutih prepreka, Oleksandr Usyk je otkrio kako je spreman odreći se svog trenutnog statusa obaveznog WBO izazivača te da će njegov tim također sjesti za stol s organizatorima ovog meča. Pretpostavlja se kako bi Usyk mogao tražiti poziciju obaveznog protivnika pobjedniku, što se baš ne uklapa u planove da se odmah održe dva meča, neovisno o ishodu prvog.

S Furyjeve strane probleme stvara Deontay Wilder, no čini se kako je i njemu preostalo sve manje alata. Njegovi pravni pokušaji da dođe do trećeg meča protiv Furyja za sada se nisu pokazali uspješnima i zapravo se čini kako "Bronze Bomber" samo odgađa Furyjev povratak u ring pa je tako pozivom na sud onemogućio meč koji je Fury ovog mjeseca planirao odraditi protiv Agita Kabayela. Čini se kako će on morati pronaći neki drugi put za nastavak karijere.

Linker
20. rujan 2024 07:32