K1 i Boks

Poznati boksač napao Eddieja Hearna zbog toga što mu nije dopustio besplatan ulaz na Joshuin i Duboisov meč

Eddie Hearn, Devin i Bill Haney

 Ezra Shaw/getty Images/profimedia
Očito da se Hearn drži narodne izreke - ‘nema džabe ni u stare babe‘

Devin Haney izrazio je svoje nezadovoljstvo nakon što nije dobio besplatnu kartu za meč između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa.

Američki boksač planirao je biti uz ring kako bi gledao okršaj Joshue i Duboisa na stadionu Wembley. No, ljutito je reagirao na društvenim mrežama tijekom uvodnih borbi, optužujući šefa Matchroom Boxinga, Eddieja Hearna, da mu nije osigurao ulaznice.

"Wow, ja sam u Londonu," napisao je Haney na platformi X.

"Eddie Hearn mi ne želi dati ulaznice za borbu, a spominje me svaki put kad mu se pruži prilika. Eddie je ‘najlažniji tip‘ kojeg sam ikad upoznao, brate."

Hearn nije dugo čekao da odgovori: "Pitao si me u šest ujutro. Prvo se pobrinem za svoje borce. Pitaj nekog drugog i spusti malo taj ego."

Haney je potom odgovorio s jednom riječju: "Alhamdulillah," što u prijevodu znači "Hvala Bogu." Haney je bio promoviran od strane Hearna između 2019. i 2021., prije nego što je prešao pod rivala, Top Rank.

Od tada je odlučio raditi kao slobodan agent, ali je dijelom surađivao s Hearnom za svoj posljednji meč protiv Ryana Garcije.

Iako Hearn nije bio službeno uključen u meč, bio je primljen kao počasni član tima prije borbe. Garciji je isprva dodijeljena pobjeda većinskom odlukom nakon što je Haneya tri puta oborio.

Međutim, njihov odnos se u posljednjih nekoliko mjeseci značajno pogoršao.

Haney je izrazio frustraciju u lipnju kada Matchroom nije dao ponudu za njegov obavezni WBC meč u superlakoj kategoriji protiv Sandora Martina, na koji je stigla samo jedna ponuda – od njegovog bivšeg promotora, Top Ranka.

Linker
22. rujan 2024 13:44