K1 i Boks

Poznat ostatak programa za event na kojemu se bore Fury i Wilder, čeka nas festival teškaša

Tyson Fury i Deontay Wilder
 Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia
T-Mobile Arena u Las Vegasu ugostit će 24. srpnja sjajnu boksačku priredbu

Tyson Fury i Deontay Wilder po treći puta odmjerit će snage, a borba će se održati 24. srpnja u Las Vegasu. Poznate su borbe koje će upotpuniti ostatak večeri, a ljubitelji teškaša doći će na svoje. Naime, izuzev spomenutog dvojca u glavnoj borbi večeri, imat ćemo prilike pogledati još tri borbe u teškoj kategoriji.

U sunaslovnoj borbi večeri, rukavice će ukrstiti Nigerijac Efe Ajagba (15-0) te Kubanac Frank Sanchez (18-0). Ajagba je 27-godišnjak impozantne građe. Visok je 198 centimetara, no njegov raspon ruku (reach) iznosi 220 centimetara. Čak 12 puta pobijedio je nokautom, a vlasnik je i svjetskog rekorda za najbržu pobjedu u povijesti boksa. Godine 2018., njegov protivnik Curtis Harper izašao je iz ringa već u prvoj sekundi borbe. Harper je bio u nekakvoj svađi s promotorima oko valjanosti ugovora te iznosa honorara (video te borbe pogledajte OVDJE). Frank Sanchez s druge strane dvije godine je stariji od Nigerijca, njegovih 13 nokauta u 18 nastupa također zvuči impresivno.

Robert Helenius (30-3, 19 KO) i Adam Kownacki (20-1, 15 KO) odradit će revanš na ovoj priredbi. Dvojac se borio prošle godine u ožujku, netom prije COVID-19 pandemije. Helenius je nokautirao Poljaka u četvrtoj rundi, a niti jedan od dvojice boraca nije se borio nakon toga. Poljak ima priliku ekspresno osvetiti jedini poraz u pofesionalnoj karijeri, no 37-godišnji FInac dokazao je kako još uvijek nije za staro željezo.

Jared Anderson (9-0, 9 KO) i iskusni ruski borac Vladimir Tereshkin (22-0-1, 12 KO) četvrta su teškaška borba na cardu. Ovaj meč trebao bi se održati na osam rundi. Anderson je 21-godišnji američki teškaš koji je na glasu kao ponajveći američki talent teške kategorije. U prvih devet profesionalnih borbi opravdao je očekivanja, a čak pet ih je završio u prvoj rundi. Međutim, njegovi protivnici nisu bili naročito zvučna imena i Tereshkin mu je svakako najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. 33-godišnji Rus neporažen je u 22 profesionalne borbe, a 2008. godine odradio je jedinu borbu u kojoj nije uspio pobijediti. Borba protiv Adnana Serina završena je neriješenim ishodom. Tereshkin je posljednju borbu odradio u studenom 2019. godine dok se Jared Anderson dvaput borio ove godine. Zadnji puta je nastupio u travnju nokautiravši Jeremiaha Karpencyja u drugoj rundi borbe.

Iako zasad nije službeno potvrđeno, čini se kako priredbu neće činiti isključivo borbe u teškoj kategoriji. Naime, Alberto Puello i Rances Barthelemy navodno će se boriti za WBA pojas u Super-Lightweight (super-lakoj) kategoriji (135-140 lbs). Alberto Puello (18-0) dominikanski je boksač, a nokautom je pobjeđivao u deset navrata. Privremeni WBA pojas super-lake kategorije drži još od 2019. godine, a u prosincu 2020. godine ga je obranio protiv Argentinca Cristiana Rafaela Corie što je ujedno i zadnji nastup Alberta Puella. Rances Barthelemy (28-1-1, 1 NC) 34-godišnji je Kubanac. Nokautom je slavio 14 puta, a posljednju borbu odradio je u siječnju ove godine porazivši Filipinca Alla Riveru.

Boksačke priredbe nisu bogate borbama poput UFC-ovih PPV priredbi, no ovakvom popisu borbi nema se što prigovoriti. Uzbudljiva noć čeka nas 24. srpnja te se nadamo što manjem broju otkazivanja i problema.

Linker
20. rujan 2024 12:27