K1 i Boks

Pobijedio je Israela Adesanyu i bio je prvak GLORY-ja, sada prelazi u MMA

Jason Wilnis
 Screenshot (youtube, Glory)
MMA dobiva još jednog borca koji se odlučio preći iz kickboxinga, a radi se o uspješnom kickboxeru

Bivši GLORY-jev kickboxing prvak srednje kategorije Jason Wilnis prelazi u MMA. 30-godišnji Nizozemac potpisao je ugovor s nizozemskom MMA organizacijom Levels Fight League (LFL). Trenutno zauzima 10. mjesto GLORY-jeve rang liste dok je prema Combat Pressu deveti kickboxer svijeta kada je u pitanju srednja kategorija. Inače, Jason je mlađi brat također poznatog kickboxera Jahfarra Wilnisa.

Mlađi brat Wilnis pobjeđivao je niz velikih imena tokom svoje kickboxing karijere. Israel Adesanya nameće se kao najzvučnije ime, no Jason Wilnis triput se borio protiv Alexa Pereire, trenutno ponajboljeg kickboxera na svijetu. Međutim, Wilnis ga je uspio dvaput savladati, no to se dogodilo u nešto ranijim fazama njihovih karijera, točnije 2012. i 2015. godine. Treću borbu odradili su u svibnju 2019. godine, a Pereira je spektakularnim ''letećim koljenom'' slavio nakon samo 91 sekundu borbe. Nizozemac je triput nastupao i u Hrvatskoj. 2013. godine u Zagrebu je nokautirao Tonija Milanovića dok je kasnije te godine u Zadru nokautirao i Zorana Majkića. Godinu kasnije ponovno je nastupao u Zagrebu, no porazio ga je Armenac Sahak Parparyan. 2017. godina vjerojatno je najuspješnija u njegovoj karijeri, a tada se okrunio GLORY-jevim pojasom srednje kategorije. Osvojio ga je nokautom protiv Simona Marcusa, a jedinu obranu titule upisao je protiv aktualnog UFC prvaka Israela Adesanye.

Jason Wilnis upisao je čak pet poraza u posljednjih šest nastupa i čini se kako treba određenu promjenu. U razgovoru za MMA Fighting objasnio je zašto prelazi u MMA.

''Volim natjecanja i izazove. Godinama sam nastupao u kickboxingu i puno toga sam ostvario. Sada je vrijeme za manje rukavice. Privlače me MMA pravila jer su pravila u kickboxingu poprilično limitirajuća. Baza fanova također je veća u MMA-ju i stoga želim zabaviti širu publiku svojim vještinama. LFL je savršena organizacija koja će me uvesti u ovaj sport. Rade sjajne stvari za MMA u Nizozemskoj i sretan sam što ću debitirati na njihovoj priredbi.'', rekao je Jason Wilnis.

Iako je već 12 godina profesionalni borac, Wilnisu je tek 30 godina i nema razloga da ne postane uspješan MMA borac. Naravno, MMA je izuzetno kompleksan i zahtijeva visoku razinu raznovrsnih vještina. Vidjet ćemo može li Jason Wilnis biti novo ime koje se uspješno prebacilo iz drugog sporta.

Linker
20. rujan 2024 16:41