K1 i Boks

Otkrivena lokacija i najvjerojatniji termin za revanš Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue

Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sedam mjeseci proći će između dva meča Britanca i Ukrajinca

Iako se još donedavno spominjao ožujak, čini se da će revanš boksačkog meča za WBA, WBO i IBF titule prvaka teške kategorije, između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, svoj termin ipak dobiti u travnju. To je kroz svoje posljednje izjave potvrdio glavni organizator istog, Eddie Hearn.

Meč će se održati u Londonu, vjerojatno na otvorenom, odnosno na jednom od stadiona, a zanimljivo je kako se Kiev nije niti spominjao od strane Hearna kao opcija. Jesenas, kad je bilo sigurno da će do revanša doći, Hearn je Kiev odmah odbacio kao opciju, smatrajući da je u veljači ili ožujku u ukrajinskoj metropoli prehladno. No, meč je očigledno otišao sve do travnja. Ipak, Hearn je Joshuin promotor i svakako mu je cilj svom boksaču osigurati što bolje uvjete za povratak pojaseva u vlasništvo.

"Travanj mi djeluje vrlo realno za taj meč. Prije smo mislili da će to biti veljača, no ovakvi mečevi dovode po puno organizacijskog posla. Kako smo na kraju ipak zainteresirani za organizirati meč na otvorenom, nismo na kraju htjeli tako što raditi niti u ožujku", rekao je Hearn, okrenuvši se situaciji kod Joshue:

"AJ konstantno trenira još od prvog meča. Pripremnim kampom mogao bi započeti u veljači. Iako i tada travanj djeluje vrlo blizu, realno je da on bude spreman za taj meč."

Engleska je odabrana unatoč velikom interesu nekih drugih, čak i bogatijih država.

"Imali smo dvije ili tri ponude drugih država, no mene nosi uspjeh borbe na stadionu Tottenhama, sve je bilo sjajno osim rezultata. Želim tu borbu ponovno napraviti u Ujedinjenom Kraljevstvu, ponovno na tom stadionu ili na Wembleyu. Ovo je za Joshuu meč koji mora pobijediti i ako imamo priliku organizirati ga tamo, trebao ići prema tome", objasnio je Hearn.

Ako Joshua vrati pojaseve u svoje vlasništvo, ponovno će biti u poziciji organizirati meč protiv Tysona Furyja za apsolutnog prvaka teške kategorije. Fury će u međuvremenu također odraditi jedan meč, no oko njega postoji puno zavrzlama, tako da potvrda protivnika za njega još nije niti blizu.

Kako trenutno stvari stoje, Joshua bi u meč također trebao ući s novim trenerom u svom kutu, no za sada još uvijek nije poznato tko bi to mogao biti. On je posljednjih mjeseci prošao kroz nekoliko poznatih svjetskih dvorana, no za sada niti jednu nije odabrao kao onu gdje će se pripremiti za najvažniji meč svog života.

Linker
20. rujan 2024 18:49