K1 i Boks

Oscar De La Hoya optužen za seksualno napastovanje uz upotrebu nasilja

Oscar De La Hoya
 screenshot/Youtube
Bivša svjetska boksačka superzvijezda, a danas jedan od vodećih svjetskih promotora, Oscar De La Hoya, našao se u velikim problemima. Morat će izaći pred sud odgovoriti na optužbe neimenovane ženske osobe koja ga je optužila za seksualno napastovanje uz uporabu nasilja.

U pitanju je slučaj iz 2017. godine, a proizlazi iz De La Hoyinog odnosa sa ženskom osobom koju je poznavao od ranije. Ta žena je sudu ispričala cijelu situaciju od samog upoznavanja s bivšim boksačem pa do spomenutog zlodjela za koje ga se tereti. Naime, De La Hoya i spomenuta osoba upoznali su se 2016. godine te su imali povremene seksualne odnose. Ipak, u studenom 2017. godine situacija se malo promijenila.

Kako otkrivaju američki mediji, u prvom planu TMZ, žrtva je rekla da ju je De La Hoya pozvao u svoj dom u Pasadeni. Opisala je kako ga je pronašla uz veliku količinu alkohola i torbicu nečega za što vjeruje da je kokain. Ispričala je kako se De La Hoya doveo u stanje žestoke opijenosti, nakon čega ju je pozvao u spavaču sobu. Tamo ju je pitao ima li nešto protiv seksualnog eksperimentiranja. Tijekom odnosa je, kako se navodi u optužnici, žena odbila neke De La Hoyine zahtjeve, nakon čega je on postao frustriran, agresivan i nasilan. Držao ju je jednom rukom dok joj je pokušavao staviti šaku u njen spolni organ, što je prema njenoj izjavi naposljetku uspio, unatoč tome što ga je nagovarala da prestane.

Kako optužnica dalje navodi, žena je vrištala, a De La Hoya joj se za to vrijeme smijao. U jednom trenutku odlučio si je otići po novo piće, nakon čega je ona uspjela pobjeći s mjesta događaja. Izjavila je kako je zaradila ekstremne masnice i bol te joj je na hitnom medicinskom prijemu prepisana terapija lijekovima. Kasnije je posjetila i psihijatra koji joj je dijagnosticirao PTSP kao posljedicu tog napada.

Za sada nije poznato kad bi De La Hoya trebao odgovarati pred sudom, no ovo nije njegov jedini pravni problem u ovom trenutku. Nedavno ga je za uzrokovanje teške emocionalne boli i nepoštovanje poslovnih dogovora tužio bivši DJ na njegovim priredbama, DJ Tatoo.

Linker
15. rujan 2024 00:50