K1 i Boks

‘On je najbolji boksač s kojim sam se borio. Bio je gladan titula i odlučan nokautirati svakog tko mu stane na put‘

Frank Bruno

 Elliott Franks/Eyevine/Profimedia
Frank Bruno dva je puta dijelio ring s Mikeom Tysonom, a ta su mu iskustva ostala u trajnoj uspomeni

Frank Bruno u svojoj je bogatoj boksačkoj karijeri odradio 45 profesionalnih mečeva, te upisao 40 pobjeda (isporučio 38 nokauta) i pet poraza. Vrhunac njegova borilačkog puta bilo je osvajanje WBC-ovog teškaškog naslova početkom rujna 1995. kada je, na Wembleyju, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Olivera McCalla. Bruno je, međutim, ukupno četiri puta boksao za naslove, a pored spomenute pobjede nad McCallom, u tim je mečevima gubio od Lennoxa Lewisa i dva puta od Mike Tysona. Upravo legendarnog "Iron Mikea" smatra najboljim boksačem s kojim je ikada dijelio ring.

"On je najbolji boksač s kojim sam se borio. Imao je sve... Glad za osvajanjem titula, kretnje i odlučnost da nokautira svakog tko mu stane na put. Znao je da što prije završi svoje protivnike, da će teže biti i sam uhvaćen. Bio je doista odlučan u tome da ih se riješi što je prije moguće", rekao je 62-godišnji Britanac u razgovoru za magazin The Ring.

Bruno i Tyson prvi su put ukrstili rukavice krajem veljače 1989. godine u Las Vegasu, a Tyson je slavio tehničkim nokautom u petoj rundi i tako obranio svoje WBA, WBC, IBF i The Ring pojaseve. Putevi su im se ponovno sreli sredinom ožujka 1996, opet s istim ishodom. Bruni je to bio prvi meč nakon osvajanja WBC titule protiv McCalla, međutim Tyson ju je dominantno preoteo iz njegovih ruku tehničkim nokautom u trećoj rundi i praktično ga poslao u boksačku mirovinu.

Linker
06. rujan 2024 20:52