K1 i Boks

Oleksandr Usyk dobio novog protivnika za subotnji debi u teškoj kategoriji

Oleksandr Usyk
 Instagram
Iz Matchroom Boxinga ekspresno su brzo reagirali nakon doping pada Tyronea Sponga te Oleksandr Usyk ima novog protivnika za svoj subotnji debi nastup u teškoj kategoriji. To je 38-godišnji Amerikanac Chazz Witherspoon.

Usyku se tako nije ispunila želja da u teškoj kategoriji debitira mečem protiv nekog poznatog imena. Tyrone Spong trebao je biti takav i fanovi su se veselili tom ogledu, no na kraju će se morati zadovoljiti okršajem protiv jednog vrlo dobrog i iskusnog američkog teškaša.

Chazz Witherspoon iza sebe ima respektabilnu karijeru u kojoj je upisao 38 pobjeda i tri poraza, a BoxRec ga trenutno rangira kao 73. teškaša svijeta, što je četiri mjesta ispod pozicije na kojoj se nalazi Spong. Trenutno je u nizu od osam pobjeda, no loše izgleda podatak kako je od početka 2016. godine do danas nastupio tek četiri puta. Niti jedan od protivnika koje je u tom nizu savladao nije niti široj javnosti poznato boksačko ime. Zapravo, radi se o "journeyman" tipu boksača koji većinom služe za popunjavanje programa priredbi. 2008. godine boksao je protiv Chrisa Arreole kad je poražen diskvalifikacijom, a posljednji poraz upisao je od Setha Mitchella, nekada velikog talenta poznatog po dva meča protiv Johnathona Banksa, gdje je jednom pobijedio.

Gledajući da je do meča preostalo samo tri dana, Matchroom Boxing pronašao je vjerojatno i boljeg protivnika nego što su mnogi očekivali nakon što je postalo poznato da je Spong ostao bez dozvole za nastup. Neporaženi 32-godišnji Usyk imao je namjeru u svakom slučaju nastupiti i napokon debitirati u teškoj kategoriji te će na kraju biti zadovoljan samom činjenicom da nastupa. Osim toga, ovo će mu biti prvi meč u 2019. godini. Za iduću godinu očekuje se kako bi se odmah trebao umiješati u sam vrh teške kategorije te poremetiti planove nekima od najboljih boksača svijeta. Mnogi ga do kraja 2020. vide u meču za neku od najvećih titula.

Linker
15. rujan 2024 10:33