K1 i Boks

Ngannou o povratku u ring: ‘Prioritet mi je revanš s Furyjem, ja sam kriv što neće boksati s Usykom u prosincu‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Kamerunski nokauter demantirao je tvrdnje o tome će do kraja godine ponovno boksati u Saudijskoj Arabiji

Nakon što je Francis Ngannou šokirao boksački svijet i u ringu Boulevard Halla u Rijadu dobrano namučio Tysona Furyja, te za dlaku ostao bez pobjede - jedno od najfrekventnijih pitanja u borilačkoj javnosti postalo je: "Što je sljedeće za kamerunskog nokautera?". Prošlog su tjedna brojni svjetski borilački mediji poput, primjerice, Boxing Newsa, pisali o tome kako Saudijci na novoj boksačkoj priredbi (23. prosinca) "Predatora" planiraju upariti sa Zhileijem Zhangom ili Josephom Parkerom. Navodilo se i kako su u tijeku intenzivni pregovori za realizaciju Kamerunčevog meča s jednim od dva navedena protivnika, no Ngannou je odlučno demantirao napise takvog tipa.

"Kao prvo, prerano je. Drugo, moj najveći fokus što se boksa tiče je revanš s Tysonom Furyjem. To mi je trenutno najvažnije, sve ostalo u boksu dolazi kasnije", rekao je bivši UFC-ov teškaški prvak u razgovoru za TMZ Sports.

Toga 23. prosinca na rasporedu je inicijalno bio i povijesni meč za ujedinjenje svih teškaških pojaseva između Furyja i Oleksandra Usyka, no s obzirom na štetu koji je "Gypsy King" pretrpio od Ngannoua, borba za apsolutnog prvaka pomaknuta je najmanje do veljače 2024. godine. Francis je, međutim, spreman čekati tu borbu kako bi dobio željeni revanš.

"Bio bih spreman pričekati, oni će se boriti negdje u veljači umjesto 23. prosinca, što je moja krivnja. Da ga nisam posjekao, oni bi se borili u prosincu i onda bismo možda imali uzvrat ranije sljedeće godine".

Jasno je, dakle, što je Ngannouov boksački prioritet, a hoće li se njegov plan o novom meču s Furyjem ostvariti, uvelike će ovisiti i o potencijalnoj aktivaciji ugovorne klauzule o revanše između Furyja i Usyka.

Linker
20. rujan 2024 18:46